03 Nisan 2008 00:00

Irak Başbakanı Bağdat’a döndü

Irak ordusu ve Amerikan askerlerinin Şii Mukteda el Sadr yandaşlarına karşı 25 Martta başlattıkları operasyonlar nedeniyle bir haftadır Basra’da olan Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin, dün Bağdat’a döndüğü bildirildi.

Paylaş

Irak ordusu ve Amerikan askerlerinin Şii Mukteda el Sadr yandaşlarına karşı 25 Martta başlattıkları operasyonlar nedeniyle bir haftadır Basra’da olan Irak Başbakanı Nuri el Maliki’nin, dün Bağdat’a döndüğü bildirildi. Öte yandan, Irak’ın güneyindeki Basra’da Şii milislerine karşı yürütülen operasyonun komutanının önderliğindeki bir askeri konvoy, Mehdi ordusunun kentteki karargahlarından birinde gövde gösterisi yaptı. Operasyonu yöneten Korgeneral Muhan El Fayreci liderliğindeki askeri konvoy, trafiğe açılmasından önce Hayaniye bölgesine girdi. Askerlerin güç gösterisi olarak havaya ateş açtığı kaydedildi.
Bağdat’ta 3 kişi öldü
Bağdat’ın kuzeydoğusunda düzenlenen bombalı saldırıda ise 3 kişinin öldüğü bildirildi. Iraklı güvenlik kaynakları, Talbiye mahallesindeki saldırıda biri Iraklı kameraman, 13 kişinin de yaralandığını açıkladı. Özel El Diyar televizyon kanalında çalışan kameraman Maytham İbrahim’in çatışmalarını izlemek amacıyla Talbiye mahallesinde bulunduğu belirtildi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Arjantin’de üreticiler tarım ihracatını durdurdu

SONRAKİ HABER

Bush, NATO üyelerinden yeni asker istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...