03 Nisan 2008 00:00

İngiltere’de öğretmenler iş bırakacak

İngiltere’de öğretmenlerin 24 Nisan’da bir günlük grev yapmaya hazırlandıkları açıklandı.

Paylaş

İngiltere’de öğretmenlerin 24 Nisan’da bir günlük grev yapmaya hazırlandıkları açıklandı. Yaklaşık 20 yıllık aradan sonra öğretmenlerin ilk kez 24 saat süreyle iş bırakacaklarını söyleyen Ulusal Öğretmenler Sendikası, buna hükümetin öğretmenlere önerdiği yüzde 2.45’lik maaş zammı önerisinin yol açtığını belirtti. Bu önerinin kabul edilmesi halinde Londra’da en yüksek öğretmen maaşının yıllık 42 bin sterlin civarında olacağı kaydedildi.
200 bini aşkın öğretmenin grev yapacağı 24 Nisan’da çok sayıda ilk ve orta dereceli okulun kapalı olacağı, az sayıdaki okulda ise kısa süreli ders verileceği belirtildi.
Lübnan’da genel grev çağrısı
Lübnan’da sendikaların asgari ücretin 200 dolardan 640 dolara çıkartılması isteğinin hükümet tarafından reddedilmesi üzerine 1 günlük genel grev çağrısı yapıldı. Lübnan Genel Emek Konfederasyonu (GLC) tarafından yapılan çağrıda 7 Mayıs günü yapılacak grevin talepleri arasında özel sektörde çalışanlar için günlük yüzde 63.3’lük ek zam talebinin de yer aldığı belirtildi.
Sendikaların talepleri arasında, asgari ücretteki artışın yanı sıra özelleştirmelerin durdurulması da yer alıyor. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

AVRUPA GERÇEĞİ

SONRAKİ HABER

Arjantin’de üreticiler tarım ihracatını durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa