03 Nisan 2008 00:00

Erdoğan’a İsveç’te protesto

İsveç’te yaşayan Ermeni ve Süryanilerden oluşan bir grup, görüşme yerine gelerek 1915 olaylarını protesto gösterisi yaptı

Paylaş

Erdoğan’ın İsveç Kralı Gustaf ve AB Komisyonu üyeleriyle görüşmeleri sırasında, İsveç’te yaşayan Ermeni ve Süryanilerden oluşan bir grup, görüşme yerine gelerek 1915 olaylarını protesto gösterisi yaptı.
Başbakan Tayyip Erdoğan, önceki gece Başbakanlığa ait özel uçak “ANA” ile İsveç’in başkenti Stockholm’e geldi. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve bazı milletvekilleri eşlik ediyor. Temaslarına dün sabah başlayan Erdoğan ilk olarak İsveç Kralı 16. Gustaf tarafından kabul edildi. Kraliyet Sarayı’ndaki kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü. Erdoğan’la Kral’ın görüşmesi sürerken, İsveç’te yaşayan Ermeni ve Süryanilerden oluşan bir grup, Kraliyet Sarayı yakınında, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni soykırımını kınayan bir eylem yaptı.
Erdoğan, daha sonra İsveç Parlamentosu Dışişleri Komitesi Başkanı Göran Lennmarker, Avrupa Birliği (AB) İşleri Komitesi Başkanı Anna Kinberg Batra ve komite üyeleriyle bir araya geldi. İsveç Parlamentosu’nda gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren görüşme sırasında, parlamento binasının yakınlarında toplanan Ermeni ve Süryaniler protesto gösterisinde bulundu.
(HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

MERCEK

SONRAKİ HABER

Gül, Çelebi ile görüştü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...