03 Nisan 2008 00:00

Eğitim Sen’den tecavüze kınama

Eğitim Sen Ağrı’da bir öğretmenin tecavüze uğramasını insanlık suçu olarak niteleyerek “Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz” dedi.

Paylaş

Eğitim Sen Ağrı’da bir öğretmenin tecavüze uğramasını insanlık suçu olarak niteleyerek “Kadına yönelik her türlü şiddeti kınıyoruz” dedi.
Eğitim Sen’den yapılan yazılı açıklamada Eğitim Sen Başkanı Alaaddin Dinçer, kadına yönelik ayrımcılık ve şiddetin coğrafi ve kültürel sınır tanımadan dünyanın her yanında yaygın bir şekilde yaşanmaya devam ettiğini bildirdi. Bu durumun yürütülen mücadelelere rağmen ortadan kaldırılamadığını kaydeden Dinçer, “Dünyanın her yerinde artan şiddet ve ayrımcılık kadına yönelik şiddeti ve ayrımcılığı da beslemektedir. Kadınlar evde, sokakta ve iş yerinde ayrımcılığa ve sömürüye uğruyorlar” dedi.
Dinçer şöyle konuştu: “Cinsiyet eşitsizliği kadına yönelik şiddeti meşrulaştırmaya yarıyor. Ayrımcılık ve şiddetin bu denli meşru görüldüğü ortamda, kadınların yaşadıkları evler bile kendileri için güvenli olmayabiliyor. Bunun en son örneklerinden birisi de Ağrı’da öğretmenlik yapan E.B’nin iki gün boyunca evinde tecavüze uğraması oldu. Öğretmen E.B’nin evinde boya yapanlar, anahtarını çoğalttıkları eve daha sonra girerek genç öğretmeni iki gün evde alıkoymuş ve tecavüz etmişlerdir. Öğretmen E.B’ye yapılan insanlık dışı tecavüzü kınıyoruz ve kadına yönelik ayrımcılıkla şiddetin sona erdirilmesi için resmi kurumlar ile toplumun bütün kesimlerini daha duyarlı olmaya çağırıyoruz” (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Karabük’te ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Eğitimciler bölge mitingleriyle sesini yükseltecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...