03 Nisan 2008 00:00

Aileler endişeli, gençler geleceksiz

Antalya’nın en büyük mahallelerinden biri olan Fevzi Çakmak’ın üstünde kara bulutlar geziyor.

Paylaş

Antalya’nın en büyük mahallelerinden biri olan Fevzi Çakmak’ın üstünde kara bulutlar geziyor. Yıllardan beri yeni bir hayat umudu ile doğu illerinden göç eden yoksul ailelerin son duraklarından bir tanesi olan mahallede, aileler geçim sıkıntısından bile daha büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya. Genç nüfusun oldukça fazla olduğu mahallede, gençler arasında uyuşturucu kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor. Gençlerin bu hale gelmesinde işsizliğin neden olduğunu söyleyen mahalle sakinleri ise, iş olanağı yaratılmadığı için devlete tepkili.
Bu gençleri kim kurtaracak?
Mahalledeki gençlerin işsiz olmasına rağmen, nereden ve nasıl buldukları meçhul bir şekilde para bularak uyuşturucu aldıklarını belirten bir baba, işsiz olan birinin hırsızlıktan başka bir şekilde para bulamayacağını da vurguluyor ve şöyle konuşuyor: “Herkesin bir arkadaş grubu var. Akşam olunca buluşup ceplerindeki parayı toplayıp uyuşturucu madde alıyorlar. Bu gençlerin geleceği yok ediliyor. Şimdi kafamızdaki soru şu; bu gençleri kim kurtaracak?”
Başka bir evde sohbet ettiğimiz bir teyze ise, “Burada her gün kavga oluyor, gençler birbirleri ile kendi arkadaşları ile kavga ediyor. İki günde bir polis gelir, birkaç tur atar geri gider. Elimiz kolumuz bağlı çocuklarımızın kayboluşunu izliyoruz” şeklinde konuşuyor.
Mahallede doğup büyümüş olan 23 yaşındaki bir genç ise, “13 yaşında sigaraya başladım, 15 yaşında esrar kullanmaya başladım. Şimdi mahallede esrar kalmadı. Artık herkes madde bağımlısı” derken, “Gerisini siz düşünün” diye de ekliyor.
Başka bir genç ise, mahallelerine 3-4 yıl önce birkaç gencin gelerek kendileriyle konuştuklarını ve gençleri toplayarak 2 ay içinde 40-50 kişilik bir grup oluşturduklarını söylüyor. Arkadaşlarıyla birlikte film seyredip, sohbetler gerçekleştirdiğini anlatan genç, “Kısaca gençler bir araya geldi. İyide oldu. Tabii bu arada herkes kötü alışkanlıklarını bırakamadı. Devam edenler oldu. Biraz daha devam etseydik, şimdi durum böyle olmayacaktı.” diyerek sitem ediyor. (Antalya/EVRENSEL)
Korkmaz Tedik
ÖNCEKİ HABER

Muhtarlar profesörü kınadı

SONRAKİ HABER

İlçelere bağlanan belde halkı tedirgin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...