03 Nisan 2008 00:00

Muhtarlar profesörü kınadı

Doyran, Kurşunlu ve Döşemealtı köylüleri, “Taşocaklarının çevreye etkisi sınırlıdır” raporu verdiği için Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’yi kınadılar.

Paylaş

Doyran, Kurşunlu ve Döşemealtı köylüleri, “Taşocaklarının çevreye etkisi sınırlıdır” raporu verdiği için Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’yi kınadılar.
Muhtarları temsilen konuşan Karaveliler köyü Temsilcisi Ali Toprak, bilirkişi raporunda taşocaklarının doğaya, ormana ve tarıma hiçbir olumsuz etkisinin olmadığı yönünde görüş bildirdiği gerekçesiyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’yi kınadıklarını ifade etti. Toprak, “Aslında çevreci olarak tanıdığımız, bu gibi işletmelerin doğaya nasıl zarar verebileceğini çok iyi açıklamasına karşılık nasıl oldu da böyle bir görüş bildirdiğine anlam veremediğimiz Sayın Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’yi kınıyoruz” dedi.
“Hukuki mücadele sürüyor”
Taşocaklarına karşı hukuki mücadele sürdürdüklerinin altını çizen Toprak, “Bu çerçevede taşocakları ile ilgili ilk dava, geçen yılın başlarında Doyran’da açılmıştı. Bu dava, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi eski Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Kantarcı’nın tespit ve bilirkişi raporu ile yürütmeyi durdurma kararı ile sonuçlandı. Ancak, İdare Mahkemesi’nin ayrıca yaptırdığı keşifte, bilirkişi olarak AÜ Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’nin de imzasını taşıyan bilirkişi raporunun sonuç bölümünde, bu işletmelerin doğaya, ormana ve tarıma hiçbir olumsuz etkisinin olmadığı savunulmuştur” diye konuştu.
Çocuklarımız kendilerine yapılanı affetmeyecek
“Daha sonra Kurşunlu bölgesi ve diğer yörelerde verilen ruhsatlar ile ilgili olarak açılan davalarda Tuncay Neyişçi’nin de imzası olan bu karar emsal teşkil ettiği için yürütmeyi durdurma kararı alınamamıştır” diyen Toprak, şu ifadeleri kullandı: “Bu tür raporlar sayesinde hüsrana uğrayan doğa ve gelecekleri karartılmaya çalışılan, yarınları çalınan, yarının büyükleri olarak gördüğümüz çocuklarımız, kendisine yapılanı hiçbir zaman affetmeyecektir. Bunun örnekleri tarihte görülmüştür. Bundan sonrada görülecektir. Tarih tekerrürden ibarettir. Bu anlamda bir çevreci olarak bildiğimiz Prof. Dr. Tuncay Neyişçi’den de daha duyarlı olmasını beklerdik”
Açıklamaya, Doyran, Ilıca, Kurşunlu, Döşemealtı, Karataş ve Karaveliler Köyü muhtarları ile TEMA İl Temsilcisi Nurten Baykara, Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Başkanı Hediye Gündüz ve Antalya Barosu Çevre Komisyonu Başkanı Tuncay Koç da katıldı. (Antalya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Antkart uygulaması çileye dönüştü

SONRAKİ HABER

Aileler endişeli, gençler geleceksiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...