03 Nisan 2008 00:00

Hep aynı taktik

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Hrant Dink Cinayeti Alt Komisyonu, bilgisine başvurmak üzere çağırdığı, aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 5 askeri dinleyemedi

Paylaş

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan Hrant Dink Cinayeti Alt Komisyonu, bilgisine başvurmak üzere çağırdığı, aralarında dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı olan Albay Ali Öz’ün de bulunduğu 5 askeri dinleyemedi.
Komisyona gelmeyen 5 kişinin dinlenmesi için İçişleri Bakanlığına yeniden yazı yazılacak. Öz’ün ifade vermek için komisyona gitmemesi hafızalara Susurluk Skandalı’nın soruşturma sürecini getirdi. Susurluk bağlantısı tespit edilen Veli Küçük’ün de kaza da ölen Abdullah Çatlı ile ilişkisi tespit edilmiş ifade vermesi için TBMM Susurluk Komisyonu’na çağrılmıştı. Ancak Küçük de tıpkı Ali Öz gibi bu çağrıya cevap vermemişti. Küçük’ün dışında aralarında Mehmet Ağar ve Teoman Koman’ın da bulunduğu çok sayıda asker ve bürokrat da komisyona ifade vermeyi reddetmişlerdi.
Bakanlığa iletildi
Alt Komisyon Başkanı, AKP Bursa Milletvekili Mehmet Ocaktan, yaptığı yazılı açıklamada, 27 Mart 2008’de İçişleri Bakanlığına yazı göndererek, Trabzon İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Astsubay Başçavuş Hüseyin Yılmaz, Jandarma Uzman Çavuş Hacı Ömer Ünalır, Jandarma Başçavuş Cevat Eser ile Bursa İl Jandarma Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Yüzbaşı Metin Yılmaz ve Bursa İl Jandarma Bölge Komutanlığı emrinde görevli Jandarma Albay Ali Öz’ü, bilgi vermek üzere 2 Nisan 2008 tarihinde komisyona davet ettiğini anımsattı. Mehmet Ocaktan, komisyonun bu talebi üzerine, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığının, önceki gün Trabzon 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne bir yazı gönderdiğini, adı geçenlerin, komisyonda hazır bulunmasının istendiğini belirtti.
Yeniden yazı yazılacak
İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı’nın bu yazısının da bilgi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanlığı’na da iletildiğini bildiren Ocaktan, kendisinin başkanlığında dün sabah toplanan alt komisyonda, davetlilerin toplantıya katılmaması üzerine, bu durumu bir tutanakla tespit ettiğini ifade etti. Alt Komisyon Başkanı Ocaktan, adı geçen kişilerin komisyonda dinlenmesi için İçişleri Bakanlığına yeniden yazı yazılacağını belirtti. (HABER MERKEZİ)

Suç unsuruna rastlayamamışlardı!
İsmi derin devlet-mafya-siyaset üçgeninin ortasında anılan Veli Küçük de Susurluk Skandalı’nda adları geçen hemen herkesin ortak noktalarından biriydi. ‘Yeşil’ kod adıyla bilinen JİTEM tetikçisi Mahmut Yıldırım’ın kullandığı telefonun Küçük üstüne kayıtlı olduğu ortaya çıkmış Susurluk Kazası’nda ölen Abdullah Çatlı ile son telefon görüşmelerinden birini yaptığı da savcılık incelemeleri ile belirlenmişti. Ayrıca Küçük’ün, hepsi de Susurluk Skandalı’nda adları geçen Sami Hoştan, Ömer Lütfi Topal, Haluk Kırcı gibi pek çok kişiyle telefon konuşmaları yaptığı açıklanmıştı. Ancak Küçük de ne TBMM Susurluk Komisyonu’na gitti, ne de skandalla ilgili olarak hakkında adli bir soruşturma açılabildi. Savcılığın yaptığı suç duyurusu üzerine iddiaları araştırmak üzere üç generalden oluşan bir komisyon kuruldu. Onlar da herhangi bir suç unsuruna rastlayamadı!
Mehmet Ağar ve Jandarma Genel Komutanı Teoman Koman da çağrıldıkları komisyon toplantısına katılmamışlardı.
ÖNCEKİ HABER

Eğitimciler bölge mitingleriyle sesini yükseltecek

SONRAKİ HABER

Sokak yetmedi camide dövdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...