03 Nisan 2008 00:00

Eğitimciler bölge mitingleriyle sesini yükseltecek

Eğitim Sen, 12 Nisan’da İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Samsun ve Van’da, 19 Nisan’da da Ankara’da bölge mitingleri yaparak, kamusal haklarına sahip çıkıp, gericiliğe “dur” diyecek

Paylaş

Eğitim Sen, 12 Nisan’da İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Samsun ve Van’da, 19 Nisan’da da Ankara’da bölge mitingleri yaparak, kamusal haklarına sahip çıkıp, gericiliğe “dur” diyecek.
Bölge mitinglerine ilişkin bilgi veren Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, dün düzenlediği basın toplantısında, AKP’nin 5,5 yıllık iktidarında açlık ve yoksulluğun, açlığın arttığını, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakkı başta olmak üzere tüm kazanılmış hakların hedefe konulduğunu söyledi.
Eğitimde yaşanan ticarileştirme ve özelleştirme uygulamalarının, parası olanların eğitim hakkından yararlanmasını, parası olmayanların ise eğitim sisteminin dışına itilmesini getirdiğini kaydeden Dinçer, sağlık ve sosyal güvenlikte yapılmak istenenlerin, toplumu sağlıksız bir gelecek beklediğinin habercisi olduğunu söyledi. Dinçer, Eğitim Sen olarak ülkenin ve halkın geleceğini karartmaktan başka sonucu olmayan bu uygulamaları kabul etmeyeceklerini ifade etti.
“Parasız, bilimsel ve demokratik eğitim, özgür bilim ve demokratik üniversite için; eğitim ve yükseköğretim sistemindeki piyasacı uygulamalara, ırkçı-gerici kuşatmalara karşı; eğitim ve sağlıkta ticarileştirme ve özelleştirmeleri durdurmak; esnek, iş güvencesiz ve kuralsız çalıştırmanın durdurulması ve herkese eşit, parasız eğitim ve sağlık hakkı, tüm yurttaşların sosyal güvenlik şemsiyesi altına alınması için” 6 Nisan’da İstanbul Kadıköy Meydanı’nda yapılan mitinge katılacaklarını, ayrıca 12 Nisan’da İzmir, Diyarbakır, Samsun, Van ve Adana’da, 19 Nisan’da da Ankara’da bölge mitingleri yapacaklarını duyurdu.
Eğitim ve bilim emekçilerinin 2008 1 Mayıs’ına da yoğun ve kitlesel katılacağını kaydeden Dinçer, “başta kazanılmış haklarımız olmak üzere, milyonlarca çocuk ve gencimizin geleceğine ve bugününe sahip çıkmak için yapacağımız bölge mitinglerine tüm halkımızı katılmaya ve haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
AKP hükümetinin dilinden düşürmediği “demokrasi ve özgürlük”lere ne kadar bağlı olduğunu 1 Nisan’da SSGSS’ye karşı eylem yapan emekçilere karşı tutumunda gördüklerini kaydeden Dinçer, AKP Hükümeti’nin örgütlü emeğe karşı düşmanca tutumunu ve güvenlik güçlerinin şiddetini kınadı. Dinçer, tüm emekçileri, emekten yana partileri, kitle ve meslek örgütlerini mitinglerine katılarak destek vermeye çağırdı. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Karabük’te ırkçı saldırı

SONRAKİ HABER

Hep aynı taktik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...