04 Nisan 2008 00:00

Festival severler için Altyazı

Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin Nisan sayısının kapak konusu 27. İstanbul Film Festivali. Altyazı’nın 24 sayfalık özel festival dosyasında, öne çıkan festival filmlerinin kısa eleştiri yazılarının yanı sıra, festivalde toplu gösterimi yapılacak Marc Caro ve Mayınlı Bölge bölümünün sansasyonel filmi Eski Davulcu’nun yönetmeni Koen Mortier’le yapılmış özel söyleşiler yer alıyor

Paylaş

Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin Nisan sayısının kapak konusu 27. İstanbul Film Festivali. Altyazı’nın 24 sayfalık özel festival dosyasında, öne çıkan festival filmlerinin kısa eleştiri yazılarının yanı sıra, festivalde toplu gösterimi yapılacak Marc Caro ve Mayınlı Bölge bölümünün sansasyonel filmi Eski Davulcu’nun yönetmeni Koen Mortier’le yapılmış özel söyleşiler yer alıyor. SİYAD: 40 Yılın En İyileri bölümünde Redux versiyonu gösterilecek Coppola başyapıtı Kıyamet ise, hem efsanevi kurgucusu Walter Murch hem de senaristi John Milius’la yapılmış söyleşilerle dergideki yerini alıyor. Festival takipçilerinin tam dokuz filmini izleme fırsatı bulacakları Çek usta Milos Forman’ın sinemasına dair bir inceleme yazısını da içeren dosyada, ‘68 ve Mirası’ bölümünün filmlerini, söz konusu yılları yaşamış yazar ve akademisyenler anlatıyor.
Altyazı’nın ‘Vizyon’ sayfalarında ise Donnie Darko filmiyle gönüllerde taht kuran Richard Kelly’nin merakla beklenen yeni filmi Kıyamet Öyküleri’ni günümüzde geçen ‘karnavalesk bir distopya’ olarak ele alan bir yazıyla birlikte, Amerika’nın kendi “ötekileri”yle yüzleştiği 11 Eylül sonrası filmlerindeki oryantalist eğilimlere dikkat çeken Amerikan Sinemasında Yeni Oryantalizm başlıklı bir inceleme yazısı yer alıyor.
Yakın dönem Amerikan bağımsızlarının önde gelen isimlerinden John Cameron Mitchell da Altyazı’nın ‘İzliyorum’ köşesine konuk oluyor. Dergi yazarlarının 58. Berlin Film Festivali izlenimlerini ve muhalif belgeselleriyle Arap dünyasının en saygın isimlerinden biri haline gelen Suriyeli yönetmen Ömer Emiralay’la yapılmış bir söyleşiyi de yine bu sayfalarda bulmak mümkün. Dergide, ekibin Coen Kardeşler’in son filmi İhtiyarlara Yer Yok’u didik didik ettikleri ‘Yuvarlak Masa Tartışması’nın metni de yer alıyor. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Enflasyon patikadan saptı

SONRAKİ HABER

Ortaya karışık savaş filmleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...