04 Nisan 2008 00:00

‘Harbiye, yoğunluğu karşılayamayacak’

Muhsin Ertuğrul sahnesi Harbiye Kongre Merkezi projesi kapsamında yıkılmaya hazırlanıyor. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Tayfun Kahraman, konuyu değerlendirirken “Kongre merkezinin getireceği yoğunluk kabul edilemez” diyor

Paylaş

Muhsin Ertuğrul sahnesi Harbiye Kongre Merkezi projesi kapsamında yıkılmaya hazırlanıyor. Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Sekreteri Tayfun Kahraman, konuyu değerlendirirken “Kongre merkezinin getireceği yoğunluk kabul edilemez” diyor.
“Orada bir kimlik var, yaşanmışlığı olan bir mekan var, yıkılıp yeniden yapılması olumlu karşılanacak bir durum değil” diyen Kahraman, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Şehircilik ilkeleri açısından oraya getirilen yoğunluk kabul edilebilir bir yoğunluk değil. 2010’da gerçekleşecek olan dünya üniversite toplantısı için hazırlanıyor bu proje. Merkezin getireceği yoğunluk, ulaşıma etkisi bizim kabul edebileceğimiz bir unsur değil, Taksim’in göbeğinde böyle bir alan inşa edilmesine ‘intihar’ denir.”
Muhsin Ertuğrul sahnesinin önündeki park alanı ve yolu kapsayacak şekilde ağaçlıklı alanda tamamen hafriyat çalışması yapıldığını, dört kat aşağı inildiğini, yoğunluk ve hacim olarak çok büyük bir proje olduğunu belirten Kahraman “Bu projenin bir yıldır gündemde olduğunu ve birkaç kez geri çevrildikten sonra kabul edildiğini” söyledi. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Orhan Alkaya projeyle ilgili “Bize rağmen yapılan bir şey yok. Tiyatro projesinin tamamında istediğimiz her şey uygulandı. Belediye Başkanı Kadir Topbaş tiyatro binasına dokunulmayacağını söyledi, inşaat bizim denetimimizde yapılacak. Yerin üzerinde bugünkü Muhsin Ertuğrul sahnesi binası olacak, inşaat ağırlığı yerin altında” demişti. (İstanbul/BİA)
Nilüfer Zengin
ÖNCEKİ HABER

Gerilimli oyunlar

SONRAKİ HABER

Enflasyon patikadan saptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...