04 Nisan 2008 00:00

Genç Hayat’a sahip çıkacağız

Gerçek hayattan, gerçek sorunlarımızdan ve hayattan ve hayatın içinden gerçekten gençler tarafından oluşturulan bir dergi Genç Hayat.

Paylaş

Gerçek hayattan, gerçek sorunlarımızdan ve hayattan ve hayatın içinden gerçekten gençler tarafından oluşturulan bir dergi Genç Hayat.
Piyasanın ihtiyaçları doğrultusunda akmış ve tiraj artırmak amaçlı yanlarına hediye sıkıştırılmış yayınlar bize hitap etmiyor biliyoruz. Çünkü bizim sorunumuz ne moda ne makyaj hileleri ne de hangi takımın dünkü maçı kazanmış olduğu. Ve ayrıca yanlarında verilmiş olan hediyeciklerde ihtiyaçlarımı karşılamıyor.
Bizim sorunlarımıza, ihtiyaçlarımıza cevap verebilen tek dergi Genç Hayat dergisi bunun nedeni de oluşumunda bizlerin yer alması.
Ve arkadaşlarımızla bu yazımızla yine bir sorunumuzu dile getirmeye karar verdik. Birkaç hafta önce okulumuzda Genç Hayat okurlarımızdan birkaç isim idare tarafından çağrıldı ve müdürümüz tarafından “Okulumuzda bu tip dergiler istemiyorum. Neden “Sağ”ı seçmiyorsunuz ki? Ülkenin geleceği sizin gibi bir avuç insana mı kaldı?” denildi.
Genç Hayat’ın okulumuza geldiği gün okul kapıları tutuldu, öğrencilerin dışarı çıkışları engellendi. Okulda yapılan aramalarda üzerinden sigara paketi çıkanlara “onlar cebinde kalsın yeter ki gazete ve dergi çıkmasın üzerinden” denildi.
Yıllardır değişen iktidar partilerinin hiç değişmeyen politikası halkın ve gençlerin beyinlerinin uyuşturulması, bilinçlenmeye, bilinçlendirmeye karşı takılan tavır maalesef bizim de karşımıza, bir örnek olarak, okulumuzda çıktı
O kadar ileri gidildi ki, ailelerimize, kendi oluşturduğumuz dergi tarafından, yine kendi beyinlerimizin yıkandığı söylendi. Ama her ne olursa olsun, biz Genç Hayat okurları ve yaratıcıları dergimize sahip çıkacağız. İster okul idaresi tarafından olsun ister başka yerlerden yapılan baskılar bizi yıldırmayacak. Bizler ortak sorunlarımızı ve ihtiyaçlarımızı dile getirmeye ve dergimizi her kesimden gence ulaştırmaya, okutmaya çalışacağız, hem de daha kararlı bir şekilde.
Eskişehir Anadolu Lisesi Genç Hayat okurları
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Mermer işçisinin feryadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...