05 Nisan 2008 00:00

Engin Ardıç AKP’yi eleştirdi

Son haftalarda yaşanan gelişmelerin ardından medyada hükümeti eleştiren yazılar artmaya başladı.

Paylaş

Son haftalarda yaşanan gelişmelerin ardından medyada hükümeti eleştiren yazılar artmaya başladı. Akşam’da yazdığı sırada “AKP yalakalığıyla” suçlanan ve Sabah’a transfer olduğunda eleştirilerin hedefi olan Engin Ardıç da AKP politikalarından memnun olmadığını ilan etti.
“Hükümeti eleştiren yazı” başlığını kullanan Ardıç, kendisine yönelik “Sıkıysa hükümet aleyhine yazsana” söylemini değerlendirerek yazısına başladı. “Herkesin kendisi gibi düşünmesini isteyenlere Batı’da faşist diyorlar. Bizde, “hükümet yanlısı” en ağır hakaret oldu çıktı” diyen Ardıç, şöyle devam etti:
“Hükümet, yanlışı, yeni anayasa konusunda yaptı. Yepyeni ve demokratik bir anayasa taslağı hazırlanmadan bu “türban işine” girilmeyecek, birtakım kart cuntacılar azdırılmayacaktı! Türban gibi konular, “temel hak ve özgürlükler kapsamında” ele alınacak, kızların kıçı başı için özel maddeler koymaya gerek kalmayacaktı.”
‘Olamadı’ dedi
“Bu hükümetin, bütün engellemelere rağmen, yeni bir anayasa hazırlayıp mecliste kabul ettirecek ve halkoyuna sunacak gücü vardı” ifadesini kullanan Ardıç, şöyle dedi: “Artık yoktur.
Kendi canının derdine düşmüştür. Keyfe keder parti kapatmak da zorlaşacaktı yeni anayasayla, hukuku siyasi çıkarlar doğrultusunda eğip bükmeye cevaz vermek de... Siyasi partiler kanunu da, seçim kanunu da yeni anayasaya uymayacakları için değiştirileceklerdi. Yeni bir Türkiye başlayacaktı. Olamadı. Yeni bir Türkiye kendilerine iki numara büyük gelenler, eskisiyle kırkılsınlar.” (MEDYA SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Meslek örgütlerinden dinlemeye tepki

SONRAKİ HABER

Hormon değişikliği gençleri ‘gece kuşu’ yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...