05 Nisan 2008 00:00

Anadolu’nun umudu

Ligde bu sezon ‘’3 büyükler’’ ile zirve mücadelesi veren Sivasspor son 23 sezonda şampiyon çıkaramayan Anadolu’nun umudu oldu.

Paylaş

Ligde bu sezon ‘’3 büyükler’’ ile zirve mücadelesi veren Sivasspor son 23 sezonda şampiyon çıkaramayan Anadolu’nun umudu oldu.
Türkiye’de futbolseverler, 6 hafta sonra hangi takımın şampiyon olacağını merakla bekliyor. Geride kalan 49 sezonda şampiyonlukların 17’sinde Fenerbahçe’nin, 16’sında Galatasaray’ın, 10’unda Beşiktaş’ın ve 6’sında Trabzonspor’un isminin yazılı olduğu birinci ligde, bu sezonun son 6 haftasına Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ile Sivasspor şampiyonluk yarışında iddialı olarak giriyor.
Trabzonspor’un 1983-1984 sezonundaki 6. şampiyonluğunun ardından geçen 23 sezonda Anadolu’dan bir takımın şampiyonluğuna hasret kalan futbolseverler, son 6 haftaya ‘’3 Büyükler’’ ile birlikte giren Sivasspor’un başarılı performansı sezon sonuna dek sürdürmesini bekliyorlar.
Trabzonspor’un son şampiyonluğunun ardından geçen 23 sezonun 10’unda Galatasaray’ın, 7’sinde Fenerbahçe’nin, 6’sında ise Beşiktaş’ın şampiyonluğunu gören Anadolu insanı, bu sezon Sivasspor’a şampiyonluk konusunda gönülden destek veriyor.
Kritik haftalar
Ligin ilk yarısını, Beşiktaş’ın 3 puan, Galatasaray’ın 2 puan, aynı puana sahip olduğu Fenerbahçe’nin ise 2 gol averajı önünde 37 puanla lider olarak tamamlayan Sivasspor’un, sezonun sonunda da aynı başarıyı göstermesini umuyorlar.
Son 6 haftaya 63 puanlı lider Fenerbahçe’nin 2 puan gerisinde, 61 puanlı ikinci Galatasaray’ın averajla ardında üçüncü sırada giren Sivasspor, 4. sıradaki Beşiktaş’ın ise 3 puan önünde yer alıyor.
Son 6 haftada alınacak sonuçlara göre, UEFA Kupası’na katılma şansının yanı sıra lig şampiyonu veya ikincisi olarak Şampiyonlar Ligi’ne katılma ihtimali bulunan Sivasspor’un, son 23 sezonda şampiyon çıkaramayan Anadolu’nun şampiyonluk özlemine son verip vermeyeceği spor kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.
Lig tarihinde geride kalan 49 sezonda, şampiyonluk yarışında zaman zaman 4 büyük takımı zorlayan Eskişehirspor, Adanaspor, Kocaelispor, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kayserispor gibi Anadolu takımlarının ulaşamadığı şampiyonluğa, Sivasspor’un ulaşması durumunda Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında ilk kez bir takım bu sevinci yaşayacak.
Son 6 çetin mücadele
Trabzonspor dışında şampiyon çıkaramayan Anadolu’nun bu sezon zirvedeki temsilcisi Sivasspor’u, son 6 haftada birbirinden zor maçlar bekliyor. Sezon sonunda en az UEFA Kupası’na katılmayı hedefleyen Sivasspor, yarın sahasında dördüncü sıradaki Beşiktaş’ı konuk edecek.
Beşiktaş maçının ardından Sivasspor, Kayserispor, Denizlispor ve Gençlerbirliği ile deplasmanda, Ankaraspor ve Galatasaray ile ise sahasında karşılaşacak.
Kırmızı-beyazlı ekip, sezonun ilk yarısında son 6 maçta 4 galibiyet, 2 mağlubiyet elde ederek 12 puan toplamıştı. Bu 6 maçlık periyotta Beşiktaş’ı deplasmanda 2-1, sahasında Kayserispor’u 1-0, Denizlispor ve Gençlerbirliği’ni ise 2-0’lık skorlarla yenen Sivasspor, Ankaraspor ve Galatasaray’a ise 2-0’lık sonuçlarla mağlup olmuştu.
Tarihe geçmeye hazırlanıyor
Süper Lig’de sezonun flaş takımı Sivasspor, aynı zamanda Türk futbol tarihine geçmeye hazırlanıyor. Ligde bu sezon geride kalan 28 haftada 19 galibiyeti bulunan kırmızı-beyazlı ekip, 1 galibiyet daha alması durumunda, adını Türk futbol tarihine yazdıracak.
Birinci Futbol Ligi’nin 50 yıllık tarihinde, şampiyonluk yaşayan 4 takım olan Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor dışında, ligde 20 galibiyet barajına şimdiye dek sadece iki takım, Sarıyer ve Gaziantepspor ulaştı.
Sarıyer, 1988-1989 sezonunda 21 galibiyet elde ederek ligi 4. sırada tamamlarken, 2000-2001 sezonunda ise Gaziantepspor, 20 galibiyetle 3. sırada yer aldı.
Sivasspor, kalan 6 haftada sergileyeceği performansla bir yandan şampiyonluk yarışındaki kaderini belirleyecek, diğer yandan da lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 4 takım dışında, Anadolu’dan en çok galibiyetle sezonu tamamlayan ekip unvanını almaya çalışacak. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Liderin konuğu Kayseri

SONRAKİ HABER

Çarpışma tv8 20.25

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...