05 Nisan 2008 00:00

Geleceğe bir şeyler bırakabilmek için

Pir Sultan Abdal’ın direnciyle Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gençlik Komisyonundan Merhaba…

Paylaş

Pir Sultan Abdal’ın direnciyle Kayseri Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Gençlik Komisyonundan Merhaba…
Öncelikle tüm emekçileri ve emek sevenleri selamlıyoruz. Bizler Kayseri’de Pir Sultan Abdal Kültür Derneği çevresinde faaliyet yürüten gençleriz. Ve bir genç olarak etkinliklerde aktif olma düşüncesindeyiz. Etkin olmalıyız ki sürüp giden zaman içerisinde bir şeyler bırakmış olalım geleceğimize.
Bizler geleceğimize bir şeyler bırakmak amacıyla derneğimizde birbirinden farklı ve birbirinden renkli etkinlikler yürütmekteyiz. Bu etkinliklerle arkadaşlarımızı bilinçlendirmekte ve arkadaşlarımıza da birbirinden farklı yetenekler kazandırmaktayız. Sizlere derneğimiz bünyesinde yürüttüğümüz faaliyetlerden bahsedeceğim. Öncelikle derneğimizde açtığımız Çıra Sanat Atölye’si. Atölyemiz derneğimiz bünyesinde kalmayıp, Kayseri’de de bir ses uyandırmıştır. Atölyede resim, heykel, şiir, müzik çalışmaları yapılmakta, gençlerin yeteneklerini keşfetmeleri sağlanmaktadır. Arkadaşlarımız bu çalışmalarıyla yaşamlarına duydukları bu hazla renk katmaktadır.
Arkadaşlarımız bu sene Madımak Oratoryosu adı altında çalışma yürütmektedir. Yaptıkları çalışmaları da Madımak Otelinde yitirdiğimiz canlarımızın anısına 2 Temmuz 2008 tarihinde sergileyeceklerdir. Atölye çalışmalarında bize yol gösteren ve bizlerle birlikte atölyede emeğini ortaya koyan Uygur Orhan hocamıza arkadaşlarım adına teşekkürlerimi sunarım. Derneğimizde yürüttüğümüz diğer bir faaliyet ise semah çalışması.Alevilerin temel ibadeti olan Cem ayinlerinin bir parçası da semah dönmektir ki bu nedenle bizlerde semaha ayrı bir önem verilir.Çünkü bizlerde semahın kaynağının Miraç’ta yapılmış olan Kırklar Cemi’nden kaldığına inanılır.Bu kaynağı bilmeden cem ve semah anlaşılmaz. Bu anlayıştan dolayı da semah çalışmasına katılan arkadaşlardan bu ciddiyetin bilinmesi istenir.
Derneğimiz bünyesinde bir faaliyetimiz de on beş güne bir yaptığımız söyleşiler. Yaptığımız söyleşilere seçtiğimiz konuda yetkin kişilerin katılımını sağlayarak bizlere doğru bir sunumun yapılmasından sonra kendi aramızda beyin fırtınası yaparak her geçen gün bir şey daha öğreniyoruz. Derneğimizde oluşturulan kadın kollarıyla da toplumumuzdaki kadınların sorunları,kadınlarımızın toplumumuzdaki yeri ve önemi,kadınlarımızın toplum içerisinde nasıl faaliyet yürütecekleri tartışılmakta ve bu konularla ilgili yetkin kişilerle de söyleşiler yapılmaktadır. Dileğimiz faaliyetlerimizin sayısını artırmak,toplumuza yararlı faaliyetlerde bulunan bireyler yetiştirmektir. Sizleri tekrar Pir Sultan Abdal’ın onurlu duruşuyla selamlarken faaliyetlerimizde ve bu gibi faaliyetlerde destek vermenizi yürekten isterim. Hoşça kalın
Kayseri Pir Sultan Abdal Gençlik
Komisyonu’ndan Garip Görmez
ÖNCEKİ HABER

Kırşehir nereye gidiyor?

SONRAKİ HABER

ZEUS SUNAĞI

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...