05 Nisan 2008 00:00

Kırşehir nereye gidiyor?

Anadolu’nun tam ortasında yer alan Kırşehir, sahip olduğu kültürel değerler ve yetiştirmiş olduğu insanlarla ülkemiz haritasında güzel bir yere sahiptir.

Paylaş

Anadolu’nun tam ortasında yer alan Kırşehir, sahip olduğu kültürel değerler ve yetiştirmiş olduğu insanlarla ülkemiz haritasında güzel bir yere sahiptir. İlimizde yer alan kaplıcalar turistik anlamda önemli bir yere sahiptir.
Ne yazık ki ne genel idare ne de yerel idare tarafından hizmet bir türlü verilmiyor. İşsizliğin, yoksulluğun ve göçün her geçen gün katlanarak büyümesinden payını alıyor. İl merkezinin ortasından geçen Kılıcözü suyu yıllar önce geçtiği yerlere hayat veriyordu. Tüm civar köylerde sebze, balık yetiştiren su artık adeta tüm ilimizi tehdit ediyor. Belediyenin 2004 şeçimlerinde söz verdiği arıtma tesisinin temelinin ne zaman atılacağı merak konusu.
AKP’li belediye başkanının söz veripte yapmadığı saymakla bitmez. Ben güç birliği bileşenlerinden belediye meclis üyesi olarak bazı sorunları anlatayım. Ulaşım sorunu halledilemedi. Belediye, çay bahçelerini ve işletmeleri kendi yandaşlarına veriyor, usulsüz bir şekilde. Çöpler düzenli olarak toplanmamakta. Halkın hafta sonu dinleneceği, piknik yapacağı yerler gibi, ağaçlandırma yeşil alan yapılmamakta.
Şehrimiz merkezinde olan eski sanayi yıkılıp kaldırılmasına rağmen 3.5 yıldır atıl bir vaziyette bırakılmış ve orada işyeri sahipleri olan esnaf perişan edilmiştir. Belediye çalışanlarının paralarını ödemeyerek onlara zoraki bir yerde arsa dağıtmıştır. Belediye kendi yandaşlarını doldurmuştur. İktidar partisi seçilmesine rağmen şehrimize hiçbir şekilde hizmet olarak yansımamış aksine engel olmuştur. Kısaca bu yapılanları kamuoyuyla paylaşmak istedim. Ama hiçbir sorun çözümsüz değildir. Yeter ki halkımızla paylaşıp, halkçı bir belediye olsun yeter ki.
Musa Solak /Kırşehir Belediyesi Encümen üyesi
ÖNCEKİ HABER

Sınıftan yana sendika istiyoruz

SONRAKİ HABER

Geleceğe bir şeyler bırakabilmek için

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...