05 Nisan 2008 00:00

Yozlaşmaya karşı mücadele etmeliyiz!

lıÜlkemizde maalesef gençliğin sorunu bir değil. Kafamızı nereye çevirsek başka bir soruna çarpan ülkemizde gençliğin de sağlıklı olmasını beklememiz yanlış olur.

Paylaş

lıÜlkemizde maalesef gençliğin sorunu bir değil. Kafamızı nereye çevirsek başka bir soruna çarpan ülkemizde gençliğin de sağlıklı olmasını beklememiz yanlış olur.
Evet dediğimiz gibi birçok sorun vardır. İşsizlik diyebiliriz, yoksulluk diyebiliriz ailevi sorunlar diyebiliriz. Fakat unutmamamızın en büyük nedenlerinden biri ise yozlaşmadır. Gençlik 80 darbesinden sonra tamamen benliğini yitirmiş duruma geldi. ABD’nin kültür emperyalizmine boyun eğdi. Toplumda ve gençlikte hızla bir çürüme başladı ve maalesef biz buna engel olmayı başaramadık. Emperyalizmin istediği yozlaşmış, hakkını aramayan, sindirilmiş bir toplum ve gençlik haline geldik.
Ama bizler biliyoruz ki bu gençliği uyandırmak ve tekrar ilerki toplumları oluşturacak devrimci, yurtsever, ilerici gençlik yaratmak bizim elimizdedir. Bu amaç için mücadele etmek artık boynumuzun borcu haline gelmiştir. Çözüm yolları için bütün önerileri dinleyip hırsla çalışmalıyız.
Şimdi etrafımıza bakıyoruz; gençlik ne durumda? Gençliğin yozlaştırılmaya çalışıldığını söyledik. Ama biz şu ana kadar bu gençliği kazanmak için ne yaptık? Bunu herkes biliyor ki, yeterince çaba göstermedik. Ama artık zaman kaybetme toleransımız kalmadı. Gençleri kazanacak yerler oluşturmalıyız. İçinde belgesel filmlerin, belki vizyondaki filmlerin, şiir dinletilerinin yapıldığı, ÖSS’ye, OKS’ye hazırlanan kardeşlerimize ders çalıştırıldığı yerler kısmen gençliği kazanmamızı sağlayacaktır. İnsanlar belki de internet kafelerde sürteceklerine böyle bir yere gelmeyi tercih edeceklerdir. Sorunlar elbette böylece tamamen çözülmez. Ama en azından buradan başlayabiliriz diye düşünüyorum. Herkese selamlar…
Mert Saygı
ÖSS Hazırlık Öğrencisi (KOCAELİ)
ÖNCEKİ HABER

Derince Limanı satılmasın

SONRAKİ HABER

Sınıftan yana sendika istiyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...