05 Nisan 2008 00:00

Daily News’de grev

İngiltere’de yayımlanan Daily Experss gazetesinin çalışanları, işverenle yapılan ücret artışı konusundaki görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 24 saatlik grev başlattı.

Paylaş

İngiltere’de yayımlanan Daily Experss gazetesinin çalışanları, işverenle yapılan ücret artışı konusundaki görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine 24 saatlik grev başlattı. İşverenin bir yıl için önerdiği yüzde 3 maaş artışını kabul etmeyen gazete çalışanları, 1990 yılından bu yana ülkede ulusal düzeyde yayın yapan bir gazetedeki ilk grevi yapmış oldu.
Gazete yönetimi, ekonomik ortamın ancak bu kadar zam yapılmasına olanak verdiğini savundu. Gazete editörü Peter Hill’in, bütün çalışanlarına elektronik posta mesajı gönderip, “Aslında pek çoğunuzun grev yapmak istemediğini biliyoruz. Kimse sizi grev yapmaya zorlayamaz ve çalışmaya karar verirseniz kimse size zarar veremez” diyerek, grevi önlemeye çalıştığı kaydedildi. Gazetecilerin üyesi olduğu NUJ Sendikası Genel Sekreteri Jeremy Dear ise gazete yönetiminin, çalışanlarına komik bir ücret önerdiğini ve grevin düşük ücret ve tutulmayan sözler yüzünden yapılmakta olduğunu söyledi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Haiti’de yoksulluk protestosu

SONRAKİ HABER

Nepal seçime gidiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa