05 Nisan 2008 00:00

‘Havadan’ alınan gaz parası geri ödenecek

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Ankara Büyükşehir Belediyesi gaz dağıtım şirketi EGO’nun 2 Haziran 2005-1 Ocak 2006 tarihleri arasında abonelerden fazla bedel tahsil ettiğine ve bu bedelin abonelere geri verilmesi gerektiğine karar verdi.

Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), Ankara Büyükşehir Belediyesi gaz dağıtım şirketi EGO’nun 2 Haziran 2005-1 Ocak 2006 tarihleri arasında abonelerden fazla bedel tahsil ettiğine ve bu bedelin abonelere geri verilmesi gerektiğine karar verdi. Fazla tahsil edilen bedelin 10-12 milyon YTL civarında olduğu öğrenildi.
EPDK’nın 13 Mart tarihinde aldığı karar yayınlandı. EPDK, EGO Genel Müdürlüğü’nün 2 Haziran 2005–1 Ocak 2006 tarihleri arasında, tarife içinde bulunan düzeltme katsayısı uygulamasının mevzuata aykırı olduğuna karar verdi. Mevzuatın ihlal edildiği katsayı uygulaması ile abonelerden fazla para tahsil edildiğini kayıt altına alan EPDK, anılan tarihler arasında doğal gaz kullanan abonelerden fazla tahsil edilen bedelin ilgili mevzuat kapsamında geri ödenmesi kararı aldı.
Alacaklı listesi açıklanacak
Bu çerçevede geri ödeme süreci, EGO yerine 31 Ağustos 2007 itibariyle lisans alan Başkent Doğal Gaz Dağıtım tarafından yürütülecek. Fazla doğal gaz bedeli tahsil edilen abonelerin listesi ve miktarı, Başkent Doğal Gaz’ın kendi internet sitesinde ve doğal gaz abone merkezlerinde ilan edilecek. İlan süresi 120 günden az olamayacak. Listede ismi bulunan aboneler, iade edilecek doğal gaz bedeline ilişkin yasal süre içinde başvuruda bulunabilecek.
Fazla alınan bedelin tespiti ve iadesi için belirtilmesi gerekli olan diğer bilgilerin belirtileceği bir duyuru, Başkent Doğalgaz Dağıtım tarafından yerel gazetelerde birer hafta arayla en az üç kez yayımlanacak.
Söz konusu mevzuata aykırılığın giderilmemesi halinde şirkete idari para cezası uygulanacak.
Bu arada, Başkent Doğal Gaz’ın 10-12 milyon YTL civarında olduğu bildirilen söz konusu tutarı aboneye geri ödemesinin, yeni doğal gaz alımından mahsup ile yapılmasının da gündeme gelebileceği belirtildi. (Ankara/ANKA)
ÖNCEKİ HABER

Buğdayın üçte biri tehlikede

SONRAKİ HABER

ABD’nin büyük buhranı açları ve hırsızları artırdı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...