05 Nisan 2008 00:00

Tunceli Barosu: AKP samimi değil

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Tunceli Barosu’nun düzenlediği basın toplantısında...

Paylaş

5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle Tunceli Barosu’nun düzenlediği basın toplantısında, AKP’nin kapatılması davasına yönelik tepkilerin DTP’nin kapatılması istemiyle açılan davada gösterilmediğine dikkat çekilerek, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ının ‘samimiyetsiz’ olduğu belirtildi.
Tunceli Barosu Adli Yardım Bürosu’nda düzenlenen basın toplantısına baroya bağlı avukatların yanı sıra siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri de katıldı.
Tunceli Baro Başkanı Avukat Özgür Ulaş Kaplan yaptığı açıklamada, Türkiye’de yargıya müdahalenin kamuoyunun gözleri önünde gerçekleştiğini söyledi. Kaplan, “Bugün hakkında kapatılma davası açılan, özgürlüklerden ve demokrasiden bahseden AKP, daha dün DTP hakkında açılan davada, aynı söylemlerden uzak durmuş DTP’yi suçlayıcı açıklamalarda bulunarak, yargıya müdahale edilmemesi ve yargı kararlarına saygılı olunması gerektiğini beyan etmişti. Bugün ise halkın yüzde 47 oyunu alan bir partinin kapatılamayacağını dile getirenler, DTP’nin 20 milletvekilini seçenlerin kim olduğunu sormak gerekiyor. Onları halk seçmedi mi? Mağduriyet edebiyatı yapan, milli iradeden ve halkın oylarından bahsedenler, sadece kendilerine demokrasi istedikleri için bugün bu aşamalara gelindiğini de unutmamalıdırlar” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

ROJEV

SONRAKİ HABER

‘Amara Yürüyüşçüleri’ne müdahale

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...