05 Nisan 2008 00:00

Bakan: Madımak’taki kebapçı kapanacak ama...

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 35 aydının yaşamını yitirdiği Madımak Oteli’nin altında açılan kebapçının en kısa sürede kapatılması için çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi.

Paylaş

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 35 aydının yaşamını yitirdiği Madımak Oteli’nin altında açılan kebapçının en kısa sürede kapatılması için çalışmaları yakından takip ettiğini söyledi. Ancak Günay, bu binanın müzeye dönüştürülmesinin, mevzuata göre mümkün olmadığını söyledi.
Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın’ın, Madımak Oteli’nin altında açılan kebapçının yerine kütüphane ya da çiçekçi açılması veya binanın müzeye dönüştürülmesi tekliflerine karşı “Pişmiş aşa soğuk su katılmaz” cevabının yankısı sürerken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay son noktayı koyarak “Kebapçı kapanacak” dedi.
DSP Milletvekili Süleyman Yağız’ın, Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesi önerilerini soru önergesi olarak Meclis gündemine taşıması üzerine yanıt veren Kültür Bakanı Günay, bu binanın müzeye dönüştürülmesinin, mevzuata göre mümkün olmadığını belirterek şunları söyledi: “Bununla birlikte en kısa sürede hukuki gerekleri ve yasal hakları gözetilerek, lokanta işletmesinin kapatılarak yerine sosyal ve kültürel işlevleri olan bir işletme açılması için uygulamaya geçilmesi yönünde yürütülen çalışmalar yakından takip edilmektedir.” (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Okullarda şiddet korkutuyor

SONRAKİ HABER

3 milyon mayın imha bekliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...