06 Nisan 2008 00:00

Blackwater bir yıl daha Bağdat’ta

Irak’ın başkenti Bağdat’ta görev yapan ve hakkında FBI soruşturması devam eden Blackwater özel güvenlik şirketinin, Bağdat’taki ABD diplomatlarını koruma adı altında 1 yıl daha kanlı operasyonlarına devam edeceği bildirildi

Paylaş

Irak’ın başkenti Bağdat’ta görev yapan ve hakkında FBI soruşturması devam eden Blackwater özel güvenlik şirketinin, Bağdat’taki ABD diplomatlarını koruma adı altında 1 yıl daha kanlı operasyonlarına devam edeceği bildirildi.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Gregory Starr, konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, “Blacwater özel güvenlik şirketinin Irak’ın başkenti Bağdat’ta kişisel güvenlik hizmetleri sunması hakkındaki 6 numaralı görev emrinin yenilenmesi konusundaki isteğim 1 yıllığına kabul edildi” diye konuştu. Blackwater özel güvenlik şirketinin Bağdat’ta çalışan görevlilerinin 2007’de karıştığı bir olayda 17 Iraklının öldürülmesi üzerine güvenlik şirketi hakkında FBI soruşturması başlatılmıştı.
Saldırılar sürüyor
Bu arada Irak’ın başkenti Bağdat’ta, yoldan geçen bir araçtan açılan ateş sonucu bir rahibin hayatını kaybettiği bildirildi. İçişleri Bakanlığından adı açıklanmayan bir yetkili ve yerel polis, öldürülen rahibin adının Yusuf Adil olduğunu söyledi. Yetkililer, Adil’in evinden çıktığı sırada, hızlı sürülen bir otomobilden silahlı kişilerin ateş açtıklarını kaydetti. Bağdat’ta dün sabah da bir minibüste bomba patladı. Yolculardan 4’ü hayatını kaybetti, 15’i de yaralandı. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Bush’a, Hırvatistan’da protestolu karşılama

SONRAKİ HABER

İlk ‘çalınan çocuk’ davasında karar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa