06 Nisan 2008 00:00

Bush’a, Hırvatistan’da protestolu karşılama

ABD Başkanı George Bush, Hırvatistan’da protesto gösterileriyle karşılandı. Bush, NATO zirvesi için bulunduğu Bükreş’ten, iki günlük bir ziyaret için bu akşam Zagreb’e geçti

Paylaş

ABD Başkanı George Bush, Hırvatistan’da protesto gösterileriyle karşılandı. Bush, NATO zirvesi için bulunduğu Bükreş’ten, iki günlük bir ziyaret için bu akşam Zagreb’e geçti. Bush’un Hırvatistan ziyareti nedeniyle Zagrep sokaklarında protesto eylemleri düzenlendi. Kent merkezindeki bir meydanda toplanan yüzlerce savaş karşıtı, “ABD=NATO=Emperyalizm” ve “Saldırganlık Birleşik Devletleri” gibi yazıların yer aldığı pankartlar taşıdılar. Tanınmış Hırvat aktörler de, Bush aleyhtarı bir gösteri sundu. Zagreb’in bir başka yerinde yapılan gösteride ise, yaklaşık 500 kişi Afganistan ve Irak’ta ölenler için mumlar yaktılar.
Hırvat liderler ise halkın tam tersine Bush’u sıcak bir şekilde karşıladı. Hırvatistan Cumhurbaşkanı Stipe Mesiç, Bush’un ziyaretini bir ayrıcalık olarak tanımlarken, Başbakan İvo Sanders de bu ziyareti Hırvatistan için bir onur olarak nitelendirdi. ABD Başkanı George Bush, ise NATO’nun Balkanlar’daki tüm ülkelere açık olduğunu ve Makedonya’nın en kısa sürede NATO’ya girmesi gerektiğini söyledi. Bush, “Makedonya, çok zor reformlar yaptı ve NATO’nun yabancı ülkelerdeki görevlerine büyük katkıda bulundu” diye konuştu. ABD Başkanı, konuşmasında Gürcistan ve Ukrayna’ya değinmedi. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

Haiti’de 4 ölü

SONRAKİ HABER

Blackwater bir yıl daha Bağdat’ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...