06 Nisan 2008 00:00

3 çocuk’ta ısrarlı!

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da partisinin İl Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Başbakan üç çocuk dedi diye bazıları rahatsız oluyor. Dedim, yine diyorum. Niye? Türkiye'nin gücünü, Türk Milleti'nin devamını isteyen buna karşı çıkamaz" diye konuştu

Paylaş

Başbakan Erdoğan, Trabzon'da partisinin İl Gençlik Kolları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Başbakan üç çocuk dedi diye bazıları rahatsız oluyor. Dedim, yine diyorum. Niye? Türkiye'nin gücünü, Türk Milleti'nin devamını isteyen buna karşı çıkamaz" diye konuştu.
Batman'daki konuşmasında Araf suresi'nden alıntı sözler kullanan Erdoğan, Trabzon'da yine Araf suresi ile seslenerek,"Kulak var duymuyorlar, dil var gerçekleri söylemiyor, göz var görmüyorlar"dedi. Erdoğan, konuşmasında Ankara'dan korku senaryoları, gerilimler üreterek hiçbir yere varılamayacağını söyledi.
Sosyal güvenlikte tuhaf sözler
Erdoğan, tepkilere neden olan ‘Sosyal Güvenlik’ yasası konusunda da, tartışmalara neden olabilecek yeni açıklamalarda bulundu: "Sosyal Güvenlik Yasası tartışılıyor. Bu yasa ile her doğan sosyal güvence ile doğsun istiyoruz. Ama bu solcular ve onların yanında olanlar buna karşı çıkıyor.Biz işçiden, emekçiden yanayız diyorlar ama bunun karşısına dikiliyorlar. Bunların işçiden yana olmak gibi bir derdi yok, sistemi kilitlemek gibi bir derdi var. Dikili bir ağaçları olmamıştır bu ülkede. Bunlar yıllardır bu ülkede bağırıp, çağırdılar. Benim vatandaşımın ilaç kuyruklarından kurtulabilmesini sağlayabildiler mi? Hani sosyalist, komünist gezinenler bu ülkeye niye bunları getiremediniz? Biz halkımızı ayırt etmeksizin seviyoruz."
'3 çocuk' önerisinin kaynağını Erzurun'da açıkladı
Erdoğan dün, Erzurum'da yaptığı konuşmada ise, tartışma yaratan ve tepki çeken '3 çocuk' önerisinin kaynağını açıkladı: "Alman şansölyesi Schroeder bana özel bir toplantıda 'biz çok büyük bir yanlış yaptık' dedi. 'Hayırdır' dedim. 'Zamanında nüfus artışını sağlayamadık, doğumlar azaldı, Alman nüfusunu azalttık' dedi. '18 yıl sonra Türkiye'den insan ithal etmeye başlarsak size ihtiyacımız olur' dedi. Doğum başına para verdikleri halde doğum oranı az... Bu ülkenin nüfusunun çoğalması lazım.Nüfusun gençleşmesi lazım." (Trabzon-Erzurum/EVRENSEL)

Demirel’den yanıt
Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, ‘3 çocuk’ tartışmasıyla ilgili olarak, kendisine ‘siz tinerci mi oldunuz?’ diye soran Başbakan Erdoğan’a dün yanıt verdi.
Erdoğan, ‘3 çocuk’ önerisine, ‘Bakamayacağınız halde 3 çocuk sahibi olursanız o çocuklar sokaklara düşer, tinerci olur. Yolsuzluklara bulaşır’ sözleriyle tepki gösteren eski Demirel’e, ‘siz tinerci mi oldunuz?’ diyerek yanıt vermişti. Demirel de, dün İstanbul’da düzenlenen ‘Rotary 2420 Bölge Toplantısı’nda, Erdoğan’a şu sözlerle yanıt verdi: ‘Daha sağlıklı, daha zengin, daha eğitimli, işi olan bir toplum mu istiyorsunuz o zaman herkes bakabileceği kadar çocuk yetiştirsin.’ (İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Yargıtay Savcısı’ndan laiklik uyarısı

SONRAKİ HABER

301’de kafalar hala karışık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa