06 Nisan 2008 00:00

Çobanlardan Aysun Kayacı’ya suç duyurusu

‘Benin oyum ile dağdaki çobanın oyu aynı olamaz’ diyen Kayacı’ya dağdaki çobandan yanıt sert geldi

Paylaş

Malatya Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri olan çobanlar Aysun Kayacı hakkında suç duyurusunda bulunarak, Kayacı’nın oynadığı reklam filmi ile yanıt verdiler. Çobanları temsilen açıklama yapan Birlik Başkanı İhsan Akın, “Geçtiğimiz günlerde özel bir televizyon programında haddini aşan ve kendisini hiç ilgilendirmeyen açıklamalar yapan manken Aysun Kayacı’yı hayretler içerisinde izledik. Malatya’daki birlik üyelerimiz ve çobanlar olarak bu hakaret vari açıklamayı kınayarak suç duyurusunda bulunacağımızı, buradan kamuoyunun bilgisine sunarız” dedi”
Akın, “Türkiye’de hayvancılar olarak ekonomiye yapılan katkıyı göz ardı eden Kayacı’nın Et ve Süt Ürünlerini tükettiğinde hakaret ettiği çobanları hatırlamasını tavsiye ediyoruz. Umarım bu suç duyurusu da kendisine ve onun zihniyetindeki insanlara ders olur” şeklinde tepki gösterdi.
Kayacı’yı geçtiğimiz aylarda yaşamını yitiren Aysel Gürel ile oynadığı reklam filmiyle eleştiren Akın, “Buradan şunu da belirtelim ki çobanlık taksilerde sıfır şeker aramaya benzemez. Çobanlarda aradığı sıfır şeker Kayacı’ya fazla gelir” dedi.
‘Bizden özür dilesin’
Ülkede her insanın eşit olduğu gibi oylar ve alınan hizmetlerinde eşit olduğunu söyleyen Akın, Kayacı’nın ayak takımı olarak gördüğü çobanlardan en kısa sürede özür dilemesi gerektiğini vurguladı. Akın ayrıca Kayacı’nın gündem yaratmak için olduk olmadık çıkışlardan kaçınması gerektiğini ve kendi işine bakmasını istediler. Öte yandan Akın açıklamasının sonunda da “Malatya’dan sevgilerle” diyerek Aysun Kayacı’ya göndermede bulundu.
Aysun Kayacı’nın sözlerine çok kızan çobanlar ise Kayacı’yı kınadıklarını aktardı. Çobanlardan Hasan Şahin, “İnsanların eşit olmasını, bilmeyerek konuştu. İnsanlar eşittir o kendi işine baksın. Çobanlara karışmasın” dedi. Bir diğer çoban Vahap Demirel ise, “Aysun Kayacı’yı çok kınıyorum. En kısa zamanda özür dilemesi lazım. Suç duyurusunda bulunduk” dedi. Çobanlardan Ahmet Güneş ise “Aysun Kayacı’ya çok tepkiliyim. Biz çobanlardan özür dilemesi lazım Aysun Kayacı’nın. O Kendi işine baksın” diyerek tepkisini dile getirdi. (Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Malatya’da ‘parametre’ uygulaması

SONRAKİ HABER

MERCEK

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...