06 Nisan 2008 00:00

Hastanenin kapatılması halkı ayağa kaldırdı

Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin kapatılmasına karşı çıkan semt sakinleri hastanenin kapanmaması için eylem yaptı

Paylaş

Çorum Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin kapatılmasına karşı çıkan semt sakinleri hastanenin kapanmaması için eylem yaptı.
Sağlık Bakanlığı tarafından ‘Sağlıkta Dönüşüm Projesi’ kapsamında Çorum Devlet Hastanesi’ne taşınmasına karar verilen Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin kapatılması semt sakinlerini ayaklandırdı. Gülabibey, Mimar Sinan ve Kale Mahallesi’nden toplanan semt sakinleri saat kulesi önünde basın açıklaması yaptı. Semt sakinleri, Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin taşınmasından vazgeçilmesini istediler.
‘Açıklama istiyoruz’
Semt sakinleri adına bir açıklama yapan Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun, tasfiyesi gündeme gelen Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin son iki yıllık poliklinik sayısının 768 bin 789 hasta olduğunu belirtti. Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin ilk olarak, Doğum Hastanesi ile değiştirildiğini söyleyen Hikmet Durgun, “Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin durumunu neden net olarak açıklamıyorlar, hastanenin devlet hastanesi’ne taşınacağı, yerine doğum ve çocuk hastanesi’nin geleceği açıklandı, daha sonra hastanenin yerinde kalacağı açıklandı. Şimdi ise Göğüs Hastanesi’nin geleceği söyleniyor. Bu tamamen semt halkını sakinleştirmek amacıyla yapılan bir ayak oyunudur. Hastanenin ne yapılacağını siyasilerimizin çıkıp açıklamaları gerekiyor. Göğüs Hastanesi Ahmet Hamoğlu tarafından yapılıyor, birkaç yıl sonra hastane bittiğinde Hasanpaşa Devlet Hastanesi’ne taşınan göğüs hastanesi yeni yerine taşınacak mı? Hastane’nin durumu ne olacak bize çıkıp açıklamaları gerekiyor” dedi. Hasanpaşa Devlet Hastanesi’nin 110 bin kişiye baktığını kaydeden Durgun, iki yıl içerisinde 768 bin kişinin poliklinik hizmetinden faydalandığını vurguladı.
Hastanenin kapatılmasına tepki gösteren Yusuf Ayvazoğlu, “Hastanemiz yerinde kalsın’ dedi.
Fuat Coşar ise, hastanenin kaldırılmasıyla devlet hastanesi’nin yükünün artacağını belirten Coşar, “İnsanlar yeteri kadar sağlık hizmeti alamayacaklar. Özel sektöre satılacak” şeklinde konuştu.
Fırat Küçük de “Gerekirse Ankara’ya kadar yürüyeceğiz” dedi. (Çorum/EVRENSEL)
Taner Şimşek
ÖNCEKİ HABER

Avukatlar Günü kutlandı

SONRAKİ HABER

Kaz Dağları kazılmayacak!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...