06 Nisan 2008 00:00

Suboylular sularına koruma istiyor

Muş Merkeze bağlı Suboyu köyünde, içme suyunun içinde, kaynak suyunun üstünün açık olması nedeniyle böcekler çıkıyor. Zaman zaman yılan ve kurbağaların da çıktığı su içilemiyor

Paylaş

Muş Merkeze bağlı Suboyu köyünde, içme suyunun içinde, kaynak suyunun üstünün açık olması nedeniyle böcekler çıkıyor. Zaman zaman yılan ve kurbağaların da çıktığı su içilemiyor.
Merkeze bağlı Suboyu köyündeki içme suyu kaynağının korumasız olması nedeniyle, tulumbalardan her türlü böcek çıkıyor. Zaman zaman yılan ve kurbağaların da çıktığı tulumbalardan akan suyu köylüler içemiyor.
Suboyu köylülerinden Fuat Akar; “Kaynaktaki suyumuz güzel, ancak korumaya alınması gerek. Suyun çıktığı kaynağın korumaya alınması lazım. Burası korumaya alındığı taktirde, bütün köylü bu suyu rahatlıkla içebilir. Ancak, 2006 yılından beri buraya kimse sahip çıkmadı. Bir çok kez müracaatımız olduysa da, kimse sesimize kulak vermedi. Çok zorunlu olmadıkça buradaki suyu içemiyoruz” dedi. 30 haneli, 270 nüfuslu Suboyu köylüleri, kaynağın çıktığı yerin bir an önce koruma altına alınmasını istiyorlar. Köylüler, kendi imkanları ile yaptıkları eleklerle kaynak suyuna böceklerin girmesini önlemeye çalışsalar da bu yeterli olmuyor.
Şadiye Akar; “Suyu içemiyoruz. Çok mecbur kaldığımızda suyu dinlendirip öyle içiyoruz. Suyla beraber gelen pislik, dibe çökünce, suyun üstte kalan kısmını alıp içebiliyoruz. Kaynağın olduğu yere depo gibi bir şey yapılsa veya üstü örtülse, biz de temiz su içebileceğiz” dedi. (Muş/EVRENSEL)
Cevat Danış
ÖNCEKİ HABER

Baltayı ‘Kaz’a vurdular

SONRAKİ HABER

‘Yalanlara son verilsin’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa