07 Nisan 2008 00:00

Fenerbehçe’nin galibiyeti tartışma yarattı

Fenerbahçe’nin Kayseri karşısında 90+5’te attığı golle maçı 2-1 kazanması ve hakemin performansı, Kayseri, Galatasaray ve Beşiktaş tarafından sert bir dille eleştirildi

Paylaş

Fenerbahçe’nin Kayseri karşısında 90+5’te attığı golle maçı 2-1 kazanması ve hakemin performansı, Kayseri, Galatasaray ve Beşiktaş tarafından sert bir dille eleştirildi.
Kayserispor Basın Sözcüsü Yücel Şahin, 1-0 önde götürdükleri karşılaşmayı hakemin hediye ettiği penaltı gölü ile kaybettiklerini ifade ederek, “İlk yarıda Fenerbahçe’yi Kayseri’de yenmiştik. Hakem, gülünç bir senaryo ile penaltı yaratarak adeta Fenerbahçe’ye hediye etti. Bizi asıl üzen ise Fenerbahçeli yöneticilerin ‘Bu maç için kaç para aldınız?’ diye tribünlerden bağırarak bize hakaret etmeleri oldu. Bu sözler Fenerbahçe yönetimine ve camiaya yakışmadı. Fenerbahçe aldığı 3 puanı hak etmedi” diye konuştu.
Kafkas: Zavallı
Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas maç sonrası yaptığı açıklamada, hakem Hakan Sivriservi ile ilgili olarak, “20 yıldır futbolun içindeyim, böyle aşağılık bir adam görmedim” ifadelerini kullandı.
Kafkas, “Sahada bir zavallı vardı. 20 yıldır futbol oynadım, böyle aşağılık bir adam görmedim. Çıkıp burada mertçe maç yöneteceksin. Yapılan haksızlık” dedi. Hakem camiasının içinde çok düzgün insanların da olduğunu ifade eden Kafkas, “Ben bu hakemi bu kategoriye sokmuyorum. Utandım, yerin dibine girdim. Haksızlığı içime sindirmem mümkün değil” diye konuştu.
Zico: Haklı bir galibiyet
Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ise Kayserispor karşısında haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi. Zico, Kayserispor’un hakeme tepki göstermesiyle ilgili olarak da, “Biz de hakem hataları yüzünden puanlar kaybetmiştik. Önemli olan ne amaçla sahaya çıktığınızdır” diye konuştu. (SPOR SERVİSİ)

Emek hırsızlığı yapıldı
Galatasaray ve Beşiktaş Kulübü, Fenerbahçe-Kayserispor maçıyla ilgili olarak resmi internet sitelerinden birer açıklama yaptılar. ‘Beyaz Sayfa’ başlığı atılan açıklamalarda, “Fenerbahçe-Kayserispor maçında 70 milyonun gözleri önünde emek hırsızlığı yapıldı” ifadeleri kullanıldı.
Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesi galatasaray.org’dan yapılan ilk açıklamada, “14 Şubat 2008’de ‘Beyaz Sayfa’ ile yola çıkanlar renklerini belli etti. Futbolda barış ortamının sağlanması adına attığımız bütün adımlara rağmen ligin tamamlanmasına 6 hafta kalmışken Fenerbahçe-Kayserispor maçında 70 milyonun gözleri önünde emek hırsızlığı yapıldı. Neredeyse Süper Lig şampiyonu atandı. Dileriz bu önceden yazılmış bir senaryonun ürünü değil, münferit bir hakem hatasıdır” ifadesi kullanıldı.
Beşiktaş Kulübü’nden de benzer bir açıklama geldi. Yine ‘Beyaz Sayfa’ başlığı kullanılan açıklamada, “Aynı hakemin Büyükşehir Belediyespor-Beşiktaş maçındaki tutum, davranış ve kararları ile bugünkü maçtaki kararlarının değerlendirmesini spor kamuoyunun takdirlerine bırakıyoruz. Diğer taraftan, lig şampiyonunun belirlenmesinde çok önemli bir maç olan Beşiktaş-Fenerbahçe maçında verilmeyen penaltı ile maçın skorunun etkilenmesi ve de bu yapılan hakem yanlışlarının her zaman Fenerbahçe lehine tezahür etmesi, hep tesadüften mi ibarettir?” denildi.
ÖNCEKİ HABER

Sivas’ta Beşiktaş güldü

SONRAKİ HABER

Medyaya göre bir zanlının anatomisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa