07 Nisan 2008 00:00

Alan Parsons, Bostancı’daydı

Ünlü İngiliz progresif rock topluluğu Alan Parsons Project, önceki akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde ikinci kez sevenleriyle buluştu

Paylaş

Ünlü İngiliz progresif rock topluluğu Alan Parsons Project, önceki akşam Bostancı Gösteri Merkezi’nde ikinci kez sevenleriyle buluştu. 1975 yılında Alan Parsons ile Eric Woolfson’un bir araya gelmesiyle temelleri atılan ve 1976 yılında çıkardıkları “Tales Of Mystery Of Imagination” albümleriyle müzik dünyasına giriş yapan topluluk, 1998 yılında da aynı mekanda konser vermişti.
Yaptıkları tematik albümlerle progresif rock müziğin en uzun soluklu gruplarından birisi olarak müzik tarihinde önemli bir yer edinen, Eric Woolfson’un ayrılmasından sonra ise The Alan Parsons Live Project adıyla yoluna devam eden grup, yaklaşık bir buçuk saat kaldığı sahnede, “Tales Of Mystery Of Imagination”, “I Robot”, “The Turn Of A Friendly Card”, “Eye In The Sky”, “Ammonia Avenue”, “Gaudi” gibi her biri rock tarihine damga vurmuş albümlerinden seslendirdikleri klasikleşmiş parçalarla, çoğunluğu orta yaş grubundan oluşan müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Seyirci kalınmayan film’ bugün gösteriliyor

SONRAKİ HABER

Sadece festivaller için film yapılmamalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...