07 Nisan 2008 00:00

Kola içme portakal suyu iç

Kooperatif yönetimine geldiğimiz günden bugüne kadar çiftçilerimizin sorunlarına objektif olarak yaklaştık ve çözümler üretmeye çalıştık. Kooperatifimize ait 78 adet yeraltı sulama kuyusu bulunmaktadır

Paylaş

Kooperatif yönetimine geldiğimiz günden bugüne kadar çiftçilerimizin sorunlarına objektif olarak yaklaştık ve çözümler üretmeye çalıştık. Kooperatifimize ait 78 adet yeraltı sulama kuyusu bulunmaktadır. Bunun yanında Aslantaş Barajı’ndan gelen BS-5 sulama kanalı ile sulama yapılmaktadır. 40 bin dekar tarımsal alanda sulama yaptırmaktayız. Bunun 5 bin dönümü BS-5 sulama kanalından, diğer kısımlar ise yeraltı sulama kuyularımızdan yapılmaktadır. Toplam 15 personel istihdamımız var. Ekonomik şartlara göre maaşlarda iyileştirmeler yapmaktayız.
Dünyada yaşanan küresel ısınma nedeniyle sularımızı daha ekonomik kullanabilmek için araştırma yapıyoruz. Yeraltı sularımızın, su havzalarımızın korunması için kooperatif ortaklarımız olarak her türlü çabanın içerisindeyiz. Modern tarımcılıkta artık salma sulama, yani iptidai sulamadan vazgeçmeliyiz. Bunun yerine basınçlı damlama sulama ve yağmurlama sistemine geçilmelidir.
Kooperatif olarak bizler de teknolojinin gerisinde kalmamalıyız. Modern tarım yapmak için gerek kooperatifimiz gerekse ortaklarımız olarak çalışmalar ve araştırmalar yapmak durumunda olduğumuzun bilincindeyiz. Damla sulama yapmak isteyen ortaklarımıza gereken destek ve yardımları sunuyoruz. Damla sulamaya geçilmesi için DSİ 6. Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunduk.
Mali genel kurulumuzca ortaklarımızın ürettiği narenciyenin pazarlaması için gerekli reklam, afiş çalışmalarıyla ilçemizde bir ilki gerçekleştirdik: ‘Kola içme portakal suyu iç!..’ Bu kampanyanın Erzin dışında da hayata geçirilmesiyle ekonomiye önemli bir katkı sağlanacağına inanmaktayız. Bu kampanyamıza Çukurova bölgesindeki narenciye üreticilerinin de destek vermesini istiyoruz. Tarım ürünlerinde artık kalitenin artırılması, maliyetlerin düşürülmesinin çok önemli olduğunun bilincindeyiz. Bu konuda hükümetlerin tarıma desteğinin çok önemli olduğu bir gerçektir.
Bunun yanında kooperatif olarak meyve ve sebzelerin pazarlanması bakımından ilçemizde sebze ve meyve hali yapılması hususunda çalışma başlatmış durumdayız. Sebze ve meyve halinin kurulmasıyla ilçemizdeki çiftçilerimizin meyve ve sebzelerini daha kolay pazarlamaları sağlanacaktır. Bu, yöremiz insanına dolaylı veya dolaysız olarak iş istihdamı yaratacaktır.
Üreticilerimiz, ürettikleri mahsulleri komşu il ve ilçelerimize nakliye etme masrafından kurtulacaklardır. İlçemizde ticari hayat gelişecektir. Sebze halinin, çiftçilerimizin ürünlerinin taban fiyatının oluşmasına da katkısı olacaktır. Sebze ve meyve ticaretine alternatifler oluşacaktır.
Kooperatif olarak ilçemizde tarıma yönelik yapılacak her türlü projenin destekçisi olacağız, gerekirse olumlu faaliyetlerin içinde bilfiil yer alacağız.
Ayrıca narenciye üreticilerinin sorunlarını dile getiren Hayat Televizyonu’na ve Evrensel gazetesine teşekkür ediyoruz.
Mustafa Vural/Erzin S.S Yeşilkent Sulama Kooperatifi Başkanı (ANTAKYA)
ÖNCEKİ HABER

Vah Samandağ Samandağ

SONRAKİ HABER

MEDBAKIŞ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...