07 Nisan 2008 00:00

Harbiye

Antakya merkeze yaklaşık 7 km uzaklıkta bir beldedir Harbiye. Şimdi nispeten suyu azalmış olsa da, eskiden bir şelalesi vardı. Harbiye’nin merkezinden ziyade; daha üst, dağlık kısımları ilgi çekicidir

Paylaş

Antakya merkeze yaklaşık 7 km uzaklıkta bir beldedir Harbiye. Şimdi nispeten suyu azalmış olsa da, eskiden bir şelalesi vardı. Harbiye’nin merkezinden ziyade; daha üst, dağlık kısımları ilgi çekicidir. Yüksek kısımlara çıkıldıkça göz ziyafeti başlar. Antakya’ya üsten bakarsınız. Dağların heybeti görülmeye değerdir. Ve bu kısımlarda birçok kafeterya ve lokanta mevcuttur. Antakya’da Arap kültürünün etkilerini en güzel yansıtan yerlerdendir. Arap kültürünün en iyi şekilde yaşandığı Harbiye’de, dost ve misafirperver yaklaşımlara rastlamak pek de zor değildir. Bu sıcaklık sizi uzun süre buralarda tutmaya yeter.
Ayrıca Harbiye, tarihi Daphne olarak adını tüm dünyaya duyurmuştur. Konumu itibariyle Ortadoğu’yu Türkiye’ye bağlayan yol üstünde bulunduğundan, bu ülkelerden gelen turistlerin hem uğrak yeri, aynı zamanda konaklama ve eğlence yeri olmakla birlikte bölgenin en güzel piknik yeridir.
Harbiye, son yıllarda başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere gittikçe artan turist akınına uğramaktadır. Lokantaları, turistik otelleri, pansiyonları ve eğlence yerleri büyük bir gelişme göstermiştir. Çok sayıda aile tipi pansiyon mevcut olup, iki tanesi işletme belgeli olmak üzere beş adet oteli bulunmaktadır. Konaklama ve yeme içme tesislerinin haricinde Harbiye şelaleleri bölgesinde yazlık olarak yeşillikler ve çağlayanlar arasında yeme içme tesisleri mevcuttur.
Harbiye el sanatları bakımından da adını tüm Türkiye’ye duyurmuştur. Heykelcilik bir hayli ileri durumdadır. El tezgahlarıyla yürütülen ipekçilik tüm Türkiye’de kabul görmüştür. Turistik eşya üretimi ve sap örmeciliği, Türkiye çapında önemli bir pazara sahiptir.
Serdar Duman/Öğretmen (ANTAKYA)
ÖNCEKİ HABER

KENTTEN GELEN

SONRAKİ HABER

Vah Samandağ Samandağ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...