07 Nisan 2008 00:00

Küba Büyükelçisi’nden yanıt

Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, 1 Nisan 2008 tarihli Hürriyet gazetesinde Hadi Uluengin’in “Fidel’e Destan Cehalet Bostan” başlığıyla yayınlanan yazısına karşılık olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e bir mektup yolladı

Paylaş

Küba Cumhuriyeti Büyükelçisi Ernesto Gomez Abascal, 1 Nisan 2008 tarihli Hürriyet gazetesinde Hadi Uluengin’in “Fidel’e Destan Cehalet Bostan” başlığıyla yayınlanan yazısına karşılık olarak Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’e bir mektup yolladı. Mektupta; Türk halkının, Küba halkına ve yöneticilere duyduğu saygı ve dostluk duygularını bildiğini söyleyen Abascal, ABD basınında görmeye alışkın oldukları bu tipi hakaretler içeren yazıların Türk basınında yer almasının kendisini şaşırttığını belirtti.
‘Lüks de yok işsizlik de’
Küba’da lüksün, ışıklı reklamların ve çok sayıda otomobilin olmadığını belirten Abascal, buna karşın ülkelerinde okula gidemeyen, çalışmak zorunda kalan çocuk ve gençlerin, topraksız köylülerin, iş bulamayanların ve terk edilmiş yaşlıların da olmadığını kaydetti. Mütevazı yaşadıklarının altını çizen Abascal, 50 yıldır süren ABD baskısına karşı direnen bir ülke olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, UNDP’ye göre Türkiye 83’üncü sıradayken Küba’nın 51’inci sırada olduğunu kaydeden Abascal, ülkelerinde çocuk ölüm oranlarının ABD’nin bile altında olduğunu aktardı. Abascal sözlerine, ülkelerinde yaşam beklentisinin 78’e yükseldiğini ve dünyada kişi başına düşen doktor sayısının en yüksek olduğunu ekledi. Eğitim ve spor alanında dünyanın en başarılı ülkeleri arasında yer aldıklarını vurgulayan Abascal, “Her ne kadar bazıları bir ütopya olduğunu düşünse de, daha iyi, daha insancıl bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz” dedi. Abascal, Ertuğrul Özkök’e “Ülkeme ve yöneticilerine yapılan hakaretleri göz önüne alarak, bu mektubumun gazetenizde yayınlanmasını rica ediyorum” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

On binler sosyal bir Avrupa istedi

SONRAKİ HABER

İsrail’in barikat ikiyüzlülüğü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...