07 Nisan 2008 00:00

Birleşik mücadelenin öğrettikleri

14 Mart 2 saatlik iş bırakma kararının açıklandığı günün ertesi, Türk Kamu-Sen üyesi bir arkadaş kendi örgütüne bile sormadığı soruyu sendikamıza sormuştur: “Ne yapacaksınız?” Zaten bu eyleme ilişkin bir mücadele hattının örülmesi konusunda temsilciliğimiz netti

Paylaş

14 Mart 2 saatlik iş bırakma kararının açıklandığı günün ertesi, Türk Kamu-Sen üyesi bir arkadaş kendi örgütüne bile sormadığı soruyu sendikamıza sormuştur: “Ne yapacaksınız?” Zaten bu eyleme ilişkin bir mücadele hattının örülmesi konusunda temsilciliğimiz netti. Ertesi gün Tez Kop-İş işyeri temsilcisi, Türk Kamu-Sen ve Memur-Sen şube yöneticileri ile süreci paylaşarak “Herkese Sağlık Güvenli Gelecek” şiarıyla bu mücadeleyi örmek gerektiğini ifade ettik. Hemen taleplerimizle ilgili el ilanı hazırladık. Her sendikadan temsilcilerle yaklaşık 10 kişi el ilanlarıyla katları dolaşmaya başladık. Odalara girdiğimizde hem çağrıyı yapan arkadaşların coşkusu hem de çalışanların heyecanı izlenmeye değerdi.
14 Mart sabahı elimize megafonumuzu alarak 3 sendikanın temsilcileriyle çalışanları aşağıya indirmeyi başardık. Rehberlik dahil birçok birimin çalışmaması dikkat çekiciydi. Eylem sonrası kurumumuza döndüğümüzde herkesin yüzünde mutluluk ifadesi vardı.
Bu defa 1 Nisan’da konfederasyonumuzun çağrısıyla BES olarak alandaydık. Sendikamıza üye olmayan arkadaşların katılımı da anlamlıydı, buradan örgütümüzün çalışanlara verdiği güven açısından da kendimize bir pay çıkardık.
İşyerimizde bu yasa geri çekilene kadar mücadele edeceğimizi ifade ettiğimizde, Türk Kamu-Sen yöneticisi bir arkadaş bu sürecin dışında kalmalarının sıkıntısını yaşadığını ve kendi örgütlerine bu konuda baskı yaptıklarını, her şeye rağmen çalışmalarımıza destek vereceklerini ifade etti. Ancak biz BES işyeri temsilcileri olarak şunu gördük ki, mücadelenin örüleceği ilk adres işyerleri ve mücadelenin yerellerde birleştirilmesi, konfederasyonların aldıkları eylem kararlarını da aşan bir mücadeleye evrilebilir ve mücadelenin önünü açar.
İlknur Bilgen/
SSK BES İşyeri Temsilcisi





ÖNCEKİ HABER

Ergenlik bunalımı değil sisteme karşı isyan

SONRAKİ HABER

YAŞADIKÇA

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...