07 Nisan 2008 00:00

Erdoğan: Söz de karar da milletindir

Başbakan Erdoğan, “Söz de karar da milletindir” dediği Malatya’da Kürt kelimesini ağzına almayarak, “36 etnik unsur var Türkiye’de. Biz ne dedik ‘etnik milliyetçiliğe hayır’ dedik. Bölgesel milliyetçiliğe izin vermeyeceğiz” diye konuştu

Paylaş

Başbakan Erdoğan, “Söz de karar da milletindir” dediği Malatya’da Kürt kelimesini ağzına almayarak, “36 etnik unsur var Türkiye’de. Biz ne dedik ‘etnik milliyetçiliğe hayır’ dedik. Bölgesel milliyetçiliğe izin vermeyeceğiz” diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan’a Malatya temaslarında, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ da eşlik etti. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda AKP Gençlik Kolları Kongresi’nde konuşan Erdoğan, Adnan Menderes’in “Söz milletindir” sözleriyle halkı selamladı.
‘İyi ki Baykal var’
Erdoğan konuşmasında, CHP’ye yüklenerek, “22 Temmuz’da CHP’ye gereken dersi verdiniz. İlk seçimde CHP Malatya’da toz duman olacak. CHP’nin başında Deniz Baykal gibi birinin bulunması çok yararlı. Öyle komplo teorileri üretmekle bir yere varılmaz” dedi.
Türkiye’de 36 etnik unsur olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu az çok olabilir. Biz etnik milliyetçiliğe ve bölgesel milliyetçiliğe hayır dedik” diye konuştu. Bölgeler arasında fark gözetmediklerini savunan Erdoğan, “Ayrımcılığın olmadığı bir Türkiye için, Türkiye Cumhuriyeti’nin demokratik, sosyal, laik bir hukuk devleti olması için mücadelemizi sürdüreceğiz” sözleriyle AKP’ye açılan kapatma davasına yanıt verdi.
‘Engellendik’
Sandıkta mağlup olanlarla demokratik olmayan yollarla mücadele etmeyen bir yapı olduklarını belirten Erdoğan, “Hiçbir zaman AKP antidemokratik yolların aktörü olmayacaktır. Sağa sola sapmadan, dümdüz böyle sürdüreceğiz” diye konuştu. Halka hizmet yolunda yürüyenlerin engellerle karşılaştığını ifade eden Erdoğan, “Birçok çıkar çevreleri engeller oluşturmak istemişlerdir. Çünkü çıkar çevrelerinin millette yeri yoktur. Onlar fasit bir daire içindedir” dedi. (Malatya/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’de gözler MKYK’da

SONRAKİ HABER

Hastanelerdeki taşeronluğun sonucu: Sağlıksızlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa