07 Nisan 2008 00:00

Şartlı salıverildiği için hasta kızını doktora götüremiyor!

Hakkari’de tutuklandıktan sonra şartlı salıverilen İbrahim Taş, hasta kızını Van’a götüremiyor. Her gün İl Emniyet Müdürlüğü’ne imza vermek zorunda olan Taş, kızının tedavisi için yetkililerden izin istedi

Paylaş

Hakkari’de tutuklandıktan sonra şartlı salıverilen İbrahim Taş, hasta kızını Van’a götüremiyor. Her gün İl Emniyet Müdürlüğü’ne imza vermek zorunda olan Taş, kızının tedavisi için yetkililerden izin istedi.
Hakkari’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle 9 Mart’ta yapılan mitinge çay ocağını götüren İbrahim Taş, miting alanında yapılan aramada, bayrak ile döviz bulundurduğu için gözaltına alındı. 3 gün Hakkari Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanan Taş, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Taş, itiraz üzerine, her gün Emniyet Müdürlüğü’ne imza vermek şartıyla serbest bırakıldı.
İzin verilmedi
İl dışına çıkma yasağı getirilen Taş, 14 yaşındaki mide ve böbrek hastası kızının tedavisini yaptıramıyor. Van’a gitmesi gereken Taş, getirilen yasaktan dolayı Hakkari dışına çıkamıyor.
Dilekçe ile savcılığa başvurarak izin isteyen Taş, “Kızımın acilen Van’a gidip doktor tedavisi görmesi lazım. Mideden ve böbrekten rahatsız olan ve şu an evden dışarı çıkamayan kızımı Van’a götürmek için savcılığa başvurdum. Ancak izin verilmedi. Şu an çaresizlik içindeyim. Kızımı tedavi ettiremiyorum” dedi. Maddi sıkıntılardan dolayı zorluk yaşadığını belirten Taş, “Hem ekonomik durumum çok kötü hem de izin yok. Nasıl yapacağım bilmiyorum. Bu konuda yetkililerden izin ve destek bekliyorum” diye konuştu. (Hakkari/DİHA)
Sami Yılmaz
ÖNCEKİ HABER

MAZLUMDER: İsrail zihniyetinden ne farkı var?

SONRAKİ HABER

Cinayette JİTEM iddiaları savcılığa sunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...