07 Nisan 2008 00:00

MAZLUMDER: İsrail zihniyetinden ne farkı var?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Newroz kutlamalarına yönelik müdahalelerin ardından çıkan olayları incelemek üzere ilçeye gelen MAZLUMDER heyeti, “Filistin’de İsrailliler tarafından bir çocuğun kolunun kırılmasına tepki gösteriyorsak, Hakkari’deki 15 yaşındaki bir gencin kolunun kırılmasına, kırılmamışsa dahi ‘çek çek’ diyen polislere tepki göstermiyorsak, demek ki insani değerlerimiz yok edilmiştir” dedi

Paylaş

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Newroz kutlamalarına yönelik müdahalelerin ardından çıkan olayları incelemek üzere ilçeye gelen MAZLUMDER heyeti, “Filistin’de İsrailliler tarafından bir çocuğun kolunun kırılmasına tepki gösteriyorsak, Hakkari’deki 15 yaşındaki bir gencin kolunun kırılmasına, kırılmamışsa dahi ‘çek çek’ diyen polislere tepki göstermiyorsak, demek ki insani değerlerimiz yok edilmiştir” dedi.
MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, GYK üyeleri Cüneyt Sarıyaşar, Cihat Göktaş, Semiha Kaya ile MAZLUMDER Ağrı Şube Başkanı M. Ali Gültekin’den oluşan heyet, Yüksekova’da Newroz kutlamalarına yapılan müdahalenin ardından çıkan olayları incelemek üzere ilçeye geldi. Heyet, DTP Yüksekova İlçe Örgütü’ne giderek DTP Yüksekova İlçe Başkanı Vahit Şahinoğlu, Yüksekova Belediye Başkan Vekili Şakir Yıldız, meclis üyeleri ve olaylarda yaralanan ve tutuklananların yakınlarıyla görüştü.
‘Bu halka bu zulüm nasıl reva görülür?’
Heyet adına konuşan MAZLUMDER GYK Üyesi Cüneyt Sarıyaşar, Van’daki Newroz olaylarında yaralanan Fahrettin Şedal’ı da ziyaret ettiklerini ifade eden Sarıyaşar, “Sizin kayıplarınızı telafi etmemizin imkanı yok. Ancak daha sonra yaşanabilecek kayıpların olmaması için zulüm karşısında kim olursa olsun mazlumun yanında yer alacağız. Filistin’de bir çocuğun kolunun kırılmasına nasıl tepki gösteriyorsak, Hakkari’de 15 yaşındaki bir gencin kolunun kırılmasına, kırılmamışsa dahi ‘çek çek’ diyen polislere tepki göstermiyorsak, demek ki insani değerlerimiz yok edilmiştir. Bu olayın İsrail’in zihniyetinden ne farkı vardır? Yüzyıllardan beri beraber yaşamış bu halka bu zulüm nasıl reva görülür?” dedi. Yaşanan olaylara karşı sessiz kalmayacaklarına vurgu yapan Sarıyaşar, “Biz buna karşı sessiz kalmayacağız. Gözlemimiz burada devletin aşırı güç kullandığıdır. Bunun karşısında kurumların hazırlayacağı raporların birleştirilmesi ve sorumluların ortaya çıkarılması gerekmektedir” dedi. Heyet, görüşmelerinin ardından DTP’liler ile birlikte, yaralı ve tutuklu aileleri ile olaylarda yaşamını yitiren İkbal Yaşar’ın ailesini ziyaret etti. (Hakkari/DİHA)
ÖNCEKİ HABER

BES Kilis’ten ‘Mayın Eylem Merkezi’ kurulması talebi

SONRAKİ HABER

Şartlı salıverildiği için hasta kızını doktora götüremiyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...