07 Nisan 2008 00:00

Ahmet Kaya dinleyene dayak atan polislere 4 yıl sonra dava açıldı

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde çalıştığı büfede, Ahmet Kaya’nın ‘Başım Belada’ şarkısını dinleyen İbrahim Sil’i, telsizle başına ve yüzüne vurarak yaraladıkları iddia edilen polisler M.B. ve B.O. hakkında, olaydan 4 yıl sonra 9’ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı

Paylaş

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde çalıştığı büfede, Ahmet Kaya’nın ‘Başım Belada’ şarkısını dinleyen İbrahim Sil’i, telsizle başına ve yüzüne vurarak yaraladıkları iddia edilen polisler M.B. ve B.O. hakkında, olaydan 4 yıl sonra 9’ar yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.
İddiaya göre olay, 24 Haziran 2004’te İnönü Bulvarı’nda bulunan Safiye Toydemir’e ait büfede meydana geldi. İbrahim Sil, temizlik yaparken şarkılarını çok sevdiği, 8 yıl önce Paris’te ölen Ahmet Kaya’nın kasetini dinlemeye başladı. Müzik setinde ‘Başım Belada’ şarkısı çalarken büfeye giren iki sivil polis, Sil’e müziği kapatmasını söyledi. Müziği kapatan Sil’in arkasından gelen polis memurları, iddiaya göre telsizle başına ve yüzüne vurdu. Kanlar içerisinde kalan ve yüzü tanınmayacak hale gelen Sil’i polis memurları otomobile bindirip karakola götürdü. İddiaya göre polisler, burada kendilerinden şikayetçi olmaması için Sil’e baskı yaptılar.
Can güvenliği olmadığını ifade eden İbrahim Sil, avukatı Fuat Aldemir aracılığıyla Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmek üzere İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe verip şikayetçi oldu.
100 bin YTL istiyor
Avukat Fuat Aldemir de suç duyurusunda, “Müvekkilim 20 gün rapor aldı. İçişleri Bakanlığı ve sanık polisler hakkında şikayetçiyiz. Ayrıca bakanlık ve polis memurları hakkında toplam 100 bin YTL’lik maddi ve manevi tazminat davası açacağız” dedi.
Yaklaşık dört yıldır olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Bilgehan Ertan, bu olaydan sonra başka ile tayinleri çıkan polis memurları M.B. ve B.O’nun ifadelerini aldı. Polis memurları üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmedi. İbrahim Sil, savcılıkta kendisini darp eden iki polis memurunu fotoğraflarından teşhis etti. Savcı Ertan, iki polis memuru hakkında ‘efrada kötü ve fena muamele, şartlı tehdit ve hürriyeti tahdit’ suçlarından 9’ar yıl hapis cezası istemiyle Kuşadası 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. Dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak. (Aydın/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Emekçiler SSGSS’ye karşı alanda birleşti

SONRAKİ HABER

Celalettin Cerrah suçsuzmuş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa