07 Nisan 2008 00:00

‘AKP Hükümeti hayallerimizi de çaldı!’

Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü’nün Kale Kilit ve Merter işçilerine dağıttığı SSGSS bildirileri işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Yasanın içeriğine bakan işçiler, “Hükümet hayallerimizi de yıktı” dediler

Paylaş

Emek Partisi Güngören İlçe Örgütü’nün Kale Kilit ve Merter işçilerine dağıttığı SSGSS bildirileri işçiler tarafından ilgiyle karşılandı. Yasanın içeriğine bakan işçiler, “Hükümet hayallerimizi de yıktı” dediler.
“AKP’ye oy verdik başımıza iş aldık” diyen Kale Kilit işçisi Hamza Kaya, şöyle devam etti: “Batırdı bunlar memleketi!..” Merter’de tekstil işçisi olan Zeki Yıldırım ise AKP’nin emekli olma hayalini yıktığını dile getirdi. Bir başka tekstil işçisi de “Bunlar olacak şey değil, olamaz böyle bir şey” diye konuştu.
Kemal isimli işçi ise 40 yaşında olduğunu, sabah seyyar satıcılık yaptıktan sonra işe gittiğini dile getirdi. “Ama her gün gelen zamlara ne yapsak nafile. Hadi ben 8 yıl sonra emekli oldum diyelim, ya sonra ne olacak? Çocuklarım ne yapacak? Artık onlar emekli olmayı rüyalarında bile göremeyecekler, çünkü o yaşta belki ölmüş olacaklar” dedi.
Tekstilde çalışan Murat ise Türkiye’ye bakınca yaşamaktan korktuğunu söyledi. 2 yıldır nişanlı olan Murat, böyle gitmesi halinde evlenmekten vazgeçeceğini kaydetti. (İstanbul/EVRENSEL)
Cengiz Nazlı
ÖNCEKİ HABER

Sağlık Haftası’nda halkı kandıracaklar

SONRAKİ HABER

Emekçiler SSGSS’ye karşı alanda birleşti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa