08 Nisan 2008 00:00

Pazarcılar boykotu bitirdi

Yaklaşık iki haftadır Afyonkarahisar şehir merkezinde tezgah açmayan pazarcılar dün yaptıkları toplantı sonrasında protesto eylemini bitirdiler.

Paylaş

Yaklaşık iki haftadır Afyonkarahisar şehir merkezinde tezgah açmayan pazarcılar dün yaptıkları toplantı sonrasında protesto eylemini bitirdiler. Pazarcılar bugünden itibaren şehir merkezinde kurulan semt pazarlarında tezgahlarını açmaya başlayacaklar.
Yaklaşık iki hafta önce Afyonkarahisar Belediyesi tarafından alınan bir kararla Halil Ağa Semt Pazarı kapatılıp pazarcıların, fuar alanına yapılan yeni pazar yerine taşınmaları istenmişti. Bunun üzerine fuar alanındaki yeni pazar yerine taşınmak istemeyen pazarcılar ise tezgahlarını açmama kararı almışlardı. Pazarcıların ve giyim eşyası satanların birlikte aldıkları karar sonrasında oda başkanları, Belediye Başkanı Abdullah Kaptan’la toplantı yapmış ancak yapılan toplantıdan da olumlu bir sonuç çıkmamıştı.
Yeni pazar yerinde olacaklar
Giyimciler Odası Başkanı Hüseyin Karnıbüyük önceki gün yapılan toplantıda, 15 gün boyunca yapılan boykot eyleminde gösterilen kararlı tutumdan dolayı pazar esnafına teşekkür etti. Yapılan konuşmalardan sonra karar için oylama yapıldı. Pazar esnafı oybirliği ile aldığı karar sonucu bugünden itibaren şehirde kurulan semt pazarları da dahil olmak üzere çarşamba ve cumartesi günü fuar alanındaki yeni pazar yerinde tezgahlarını açacaklar. (Afyon/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Tek çıkış yolumuz var o da örgütlenmek

SONRAKİ HABER

‘Alevileri rahat bırakmıyorlar’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa