08 Nisan 2008 00:00

Tek çıkış yolumuz var o da örgütlenmek

Gübre fiyatları düşürülsün, KDV kaldırılsın, tarıma destek artırılsın!

Paylaş

Gübre fiyatları düşürülsün, KDV kaldırılsın, tarıma destek artırılsın! Yeni bir ekim ve hasat dönemine başlıyoruz. Baharın gelmesiyle patates, haşhaş, buğday, arpa gibi ürünlerin ekimini yaparken bunlardan yeterli ürün almak için bazı zirai ilaçlar ve gübreler kullanmak zorundayız. Zirai ilaçların ve bazı gübre çeşitlerinin fiyatları ateş pahası. 25 kiloluk kükürdün fiyatı bazı yerlerde 70- 80 YTL, bazı yerlerde 65 YTL’dir. Üreticiler bu konuda çok zor durumda. İcra, banka borçları ile boğuşan köylüler nasıl dayanacak buna? Bu sorunlardan dolayı yüzlerce üretici tarımdan elini çekiyor.
Hayvancılık desen ayrı bir dert. Yem fiyatları almış başını gidiyor. Et fiyatlarını üretici belirleyemezken, canlı hayvan ticareti de giderek gözden düşüyor. Mazot, benzin fiyatları yükseliyor. Kredi borçları artıyor, faizlerle borç gırtlağa dayanıyor. Bu sorunların içinden tek çıkış yolu var. O da örgütlenmek. Yani üreticilerin bir sendika etrafında örgütlenmesi...
Uzun süredir Afyon’da da Tüm Köy-Sen’in (Tüm Üretici Köylüler Sendikası) örgütlenme çalışması var. Biz bu çalışmayı destekliyoruz. Ayrıca Tüm Köy-Sen Sandıklı Şubesi’nin yürüttüğü “Gübre fiyatları düşürülsün, KDV kaldırılsın” imza kampanyasına tam destek veriyoruz. Kiraz ve vişne üreticileri olarak önümüzdeki sezonda sendikanın Çay, Sultandağı şubelerini kurmak için canla başla çalışacağız. Yeşilçiftlik, Dersinek, Dereçine, Eber, Yakasenek beldelerinde üretici toplantıları yapacağız. İspanyol Alara Şirketi ve onların uzantısı yerli işbirlikçi firmaların, ürünlerimizi yok pahasına almasına razı olmayacağız. Bu da yetmezmiş gibi karşılıksız çek ve senetlerle uğraşıyoruz. Her yıl milyarlarca lirayı aracı tefecilere kaptırıyoruz. Artık yeter!.. Gelin sendikamızın etrafında örgütlenelim! Su, elektrik, mazot paralarının altından kalkamıyoruz. Birliklerimize sahip çıkalım! Birliklerimizi bizi düşünmeyen partilerin arka bahçesi yapmayalım! Tarım olmasa ülke açlığın, kıtlığın esiri olur. Yabancı düşmanlarımız asıl o zaman tepemize binerler. Kurtuluş Savaşı dönemine dönmemek için hadi yeni bir kurtuluş savaşı başlatalım!
Çay-Sultandağı’ndan bir grup
kiraz ve vişne üreticisi (AFYON)
ÖNCEKİ HABER

Lisenin içinde gizli mescit

SONRAKİ HABER

Pazarcılar boykotu bitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...