08 Nisan 2008 00:00

68 ve Mirası...

Godard’ın ilk İngilizce filmi ve kendi deyimiyle son “burjuva filmi” olan ‘Sympathy For The Devil’ bugün festival izleyicisiyle buluşuyor.

Paylaş

Godard’ın ilk İngilizce filmi ve kendi deyimiyle son “burjuva filmi” olan ‘Sympathy For The Devil’ bugün festival izleyicisiyle buluşuyor. 68 ve Mirası bölümü kapsamında gösterilecek film, 1960’ların sonlarındaki Amerikan karşı kültürünü tarif ediyor. Odak noktasında The Rolling Stones grubunun yer alması, filmi bir rock belgeseli gibi gösterse de, bu aslında filme adını veren şarkının stüdyo kayıtlarının aralara serpiştirildiği üç bölümlük politik bir denemedir. İlk bölüm politik metinler okuyan Kara Panter devrimcilerini anlatıyor, ikinci bölüm Eve Democracy (Havva Demokrasi) adlı bir kadınla yapılan bir röportaj, üçüncü bölüm ise çizgi roman, Marksist kitapçıklar ve porno dergiler satan bir kitapçıda geçmektedir. Shine a Light’la birlikte Rolling Stones grubunun yer aldığı ikinci film olan Sympathy For The Devil, bugün 19.00’da Atlas Sineması’nda...
Amerikan karşı kültürünün ‘68 sonrası düzen karşıtı doğasını ve nihilizmini yansıtmak için çağdaş Amerikan üniversite gençliğini kullanan Zabriskie Noktası, sert eleştirilere ve gişede başarısızlığa uğramıştı. Müzikleri Pink Floyd, John Fahey ve Kaleidoscope’a ait olan ve Antonioni’nin tek Amerikan filmi olma özelliğini taşıyan yapıt, radikal Marksist sınıf arkadaşlarını terk eden Mark’ın hikayesini beyazperdeye taşıyor. Zabriske Noktası, saat 16.00’da Rexx Sineması’nda... (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

L’avventura’yı Yeniden Kurgulamak

SONRAKİ HABER

Tarihsel varlıklarımız Evrensel Kültür’de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...