08 Nisan 2008 00:00

SSGSS’ye karşı mücadele sürecek

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı’na karşı İstanbul’da gerçekleştirilen miting emekçilerin mücadele azmini artırdı.

Paylaş

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı’na karşı İstanbul’da gerçekleştirilen miting emekçilerin mücadele azmini artırdı. SSGSS’ye karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirten sendikacılar, 12 Nisan’da İzmir, Samsun, Adana, Van ve Diyarbakır’da Eğitim Sen’in yapacağı mitinglere de katılım sağlayacaklarını ve tasarının geri çekilmesi talebini burada dile getireceklerini ifade ettiler. Sendikalar, 1 Mayıs’ta da sloganlarının SSGSS’nin geri çekilmesi olacağını kaydettiler.
Sosyal adalet talebi
KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, “Sırada 1 Mayıs var. 1 Mayıs’ta bütün emekçiler, eşitlik, özgürlük, sosyal adalet ve demokrasi talepleriyle alanlarda olacak” diye konuştu. Eğitim Sen’in 12 Nisan’da 5 bölgede miting yapacağını hatırlatan Tombul, bu mitinglerde de SSGSS karşıtlığının ön plana çıkacağını kaydetti. Tombul, diğer örgütlerle beraber neler yapabileceklerini konuşacaklarını, mücadelenin devam edeceğini ifade etti.
İstanbul mitingini düzenleyen örgütlerin eylem konusunda kararlı olduğunun ortaya çıktığını belirten TTB Başkanı Gençay Gürsoy, “Şu kadar söyleyebilirim, bu iş burada bitmedi” diye konuştu.
Çaycuma Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu Sözcüsü İsmet Akyol da mitingin ülkedeki emekçilerin yasanın geri çekilmesini talep ettiğini açıkça gösterdiğini ifade etti.
Çaycuma’da platform olarak yeniden bir araya geleceklerini, önümüzdeki süreçte neler yapılacağını konuşacaklarını belirten Akyol, 1 Mayıs’ta da tasarının geri çekilmesini isteyeceklerini vurguladı.
Taban hazır
KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 3 No’lu Şube Başkanı Nebat Bukrek, hem KESK şubeleri hem de Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu bileşenleri ile bir arya gelip bundan sonra izleyecekleri yolu belirleyeceklerini dile getirdi. Yasanın geri çekilmesi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirten Bukrek, “Özellikle işyerlerinde çalışanların greve hazır olduğunu görüyoruz. Bunu hem çalışmalarımızda hem de alanda bir kez daha gördük” diye konuştu. Konfederasyonların yasanın geri çekilmesi için üzerlerine düşeni yapmasını istediklerini belirten Bukrek, yerellerdeki çalışmalarının tüm hızıyla devam edeceğini, birkaç gün içinde ise yeni eylem takvimlerini açıklayacaklarını belirtti.
Bir günlük genel grev çağrısı
Bursa Sendikalar Birliği Dönem Sözcüsü ve Birleşik Metal-İş Şube Başkanı Ayhan Ekinci, SSGSS’nin Meclis’te görüşülmeye devam etmesini “Sözüm bittiği yer” olarak değerlendirdi. “Yapılması gereken bir günlük genel grev ilan etmek” diyen Ekinci, işçilerin buna hazır olduğunu dile getirdi. Bursa Sendikalar Platformu’nda yer alan tüm sendikaların tabanının her türlü eyleme hazır olduğunu söyleyen Ekinci, “Bu birlikteliğin içinde yer alan sendikaların tabanından da çalışmalarımıza destek var. Bunun genişlemesi için çalışıyoruz” diye konuştu. Yasanın sadece işçileri ve kamu emekçilerini ilgilendirmediğini, ziraat örgütlerinin de bu mücadeleye katılması için çalışacaklarını anlatan Ekinci, yasanın en fazla etkileyeceği kesimlerin başında köylülerin geldiğini dile getirdi.
‘Herkesi Ankara’ya bekliyoruz’
Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Özgen ise Ankara’dan eyleme katılan sendikalar olarak İstanbul’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Türk-İş’e bağlı 10 sendika merkezinin Türk-İş’e yaptığı çağrının çok önemli olduğunu ve bu sayının artırılması gerektiğini dile getiren Özgen, bu çağrıların Türk-İş merkezini yeniden harekete geçireceğine inandığını ifade etti. 6 Nisan mitingine Türk-İş’e bağlı şubelerin kitlesel katılımının önemli olduğunu belirten Özgen, bu samimi mücadelenin genişleyerek devam etmesi halinde yasanın geri çekilebileceğini dile getirdi. Çağrı yapan sendikaların DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve diğer bileşenlerle birlikte yasaya karşı ortak mücadeleye devam edeceğini belirten Özgen, “Biz Ankara şubeleri olarak tüm EP bileşenlerini daha önce aldığı karar gereği, yasa Meclis’te görüşüldüğü için Ankara’ya çağırıyoruz” diye konuştu. Özgen, Türk-İş’in Başkanlar Kurulu’nu toplayarak yeni mücadele kararları almasını ve EP’i yeniden harekete geçirmesini beklediklerini ifade etti.
1 Mayıs’ın sloganı olacak
1 Mayıs’ın yaklaştığına dikkat çeken Özgen, yerellerde bu çalışmanın devam edeceğini, taleplerin ise SSGSS’nin geri çekilmesi ve sırada bekleyen saldırı yasaları olacağını ifade etti. 1 Mayıs öncesi yapılacak eylemlerle yasaya tepkinin devam etmesini isteyen Özgen, yasaya karşı olan herkesin mücadeleyi büyüterek sürdürmesi gerektiğini dile getirdi.
Adana Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu Dönem Sözcüsü ve SES Şube Başkanı Mehmet Antmen ise platform olarak SSGSS Yasası çıksa dahi eylemleri sürdürme kararları olduğunu ifade etti. Eğitim Sen’in 12 Nisan’da Adana’da yapacağı bölge mitingini SSGSS karşıtı bir eyleme dönüştüreceklerini belirten Antmen, “12 Nisan’dan sonra 1 Mayıs’ı örgütlemeye başlayacağız. 1 Mayıs’taki sloganımız SSGSS’nin çöpe atılması olacak” diye konuştu. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)
Türk-İş’in tabanı rahatsız!SSGSS’ye karşı öncek gün İstanbul’da yapılan mitingde Türk-İş’e bağlı sendikalar adına konuşan Harb-İş Anadolu Yakası Şube Başkanı Hüseyin Över, şunları söyledi: “İstanbul’da 16 sendika şubesi bu eylemlerin içinde hep vardık. Türk-İş’in tabanımızıda rahatsızlık yok açıklaması ardından 11 sendika genel merkezi ‘Tabanımız rahatsız’ diyerek mitinge katıldı. Tabandaki rahatsızlığın hangi boyutta olduğunu herkes gördü. Bu anlamda miting bizim için çok olumluydu. Taban Türk-İş’in EP’in önüne geçmesini ve adam gibi bir mücadele yürütmesini bekliyor. Konfederasyon ve siyasi görüş ayrımı yapmaksızın tek yumruk olmalıyız. Gün birleşme ve mücadele günüdür. EP’in daha önce aldığı ‘yasa meclise gelirse Ankara’da olacağız’ kararını hayata geçirmesini istiyoruz” dedi. Över, yasanın Salı günü Meclis gündemine geleceğini belirterek, Türk-İş’in Çarşamba günü merkezi eylemler yapılmasını talep ettiklerini kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Özsöğüt serbest bırakılsın

SONRAKİ HABER

Hatırla Sevgili atv 22.20

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa