08 Nisan 2008 00:00

Unutulan hayvanlar açlıktan öldü

Çorum Belediyesi Mezbaha ve Soğukhava Tesisleri, yıllar önce faaliyetini durdurdu. Tesislerin İskilip yoluna cephe ön kısmında bir bekçiden başka görevli de yok.

Paylaş

Çorum Belediyesi Mezbaha ve Soğukhava Tesisleri, yıllar önce faaliyetini durdurdu. Tesislerin İskilip yoluna cephe ön kısmında bir bekçiden başka görevli de yok. İşte bu tesislerde, 3.5 ay önce yaşanmış akıl almaz bir ihmal önceki gün ortaya çıktı.
İsmi henüz belirlenemeyen yardım işleriyle meşgul bir dernek ya da vakıf, Kurban Bayramı’nda kesilmek üzere 17’si menşei belli, 7’si küpesiz 24 büyükbaş hayvanı, geçici olarak Mezbaha’nın arka kısmındaki ahıra bıraktı. Ama her nasılsa, 24 hayvan burada unutuldu. Ve aç-susuz hayvanlar telef oldu. Hayvanlar, kesilmek için satın alındıktan sonra Çorum Belediyesi Mezbaha ve Soğuk Hava Tesisleri’nin arkasındaki eski mezbahada bulunan bir ahıra bırakıldı. Açlıktan ve susuzluktan ölen hayvanlar kim ya da kimler tarafından satın alınıp ahıra bırakıldığı konusunda net bir açıklama yapılmazken, olayın bir rastlantı sonucu ortaya çıktığı belirtildi.
1 Nisan’da mühürlenmiş
Kokan hayvan leşlerinin bulunduğu ahırın kapısı 1 Nisan 2008 tarihinde, ‘adli soruşturma’ için mühürlenirken, polisin araştırması sonucu, hayvanların küpelerinden satıcılarına ulaşıldı. Ordu, Tokat ve Amasya’daki hayvan yetiştiricilerinden alındığı belli olan hayvanları satan besiciler, kurban bayramı öncesi bu hayvanları sattıklarını, ama kime sattıklarını hatırlamalarının mümkün olmadığını söylediler. Akıl almaz ihmalle ilgili olarak, yetkililerin açıklama yapmaktan kaçması ve ölen hayvanların belediye tarafından gizlenmesi ise kafalarda soru işareti bıraktı.
Kim, neden bıraktı?
Hayvanların Belediye Mezbahası’nda mı öldüğü ya da birileri tarafından getirilerek mi bırakıldığı konusunda net bir bilgi verilmezken, Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Salı günü saat 19.00 sıralarında yapılan operasyonla gün yüzüne çıkan olayla ilgili olarak görüşlerine başvurulan Çorum Belediyesi Park ve Bahçeler Veteriner İşleri Müdürü Mustafa Kalın, ısrarlı sorulara karşın açıklama yapmadı. Hayvanların ölmesi ile ilgili kendisinin bir bilgisinin olmadığını öne süren Kalın, “Bu konuda açıklama yetkisine sahip değilim” dedi. Uzun zaman önce öldüğü düşünülen hayvan ölüleri çevreye pis kokular yayarken, hayvanların bulaşıcı hastalıktan ölüp ölmediği ise, yapılacak incelemenin ardından ortaya çıkacak.
Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, da “5 yıldır o metruk, yeri kullanmıyorduk, telef olan 24 büyükbaş hayvanla belediyenin yakından uzaktan ilgisi yoktur. Gerçekten çok üzücü bir olay, emniyet bu konu ile ilgili araştırmasını yapmaktadır “demekle yetindi. (Çorum EVRENSEL)
Taner Şimşek
ÖNCEKİ HABER

Asıl konu Maden Yasası

SONRAKİ HABER

Emeğiyle geçinemeyenlerin mahallesi: Sahipata

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...