08 Nisan 2008 00:00

Mahalleli “Zehir İstasyonu”nu kurdurmadı!

Bergama’nın G.O.P. Mahallesi Semiye Sitesi sakinleri, site bahçesinin hemen kenarına kurulmak istenen baz istasyonu inşaatını durdurdu

Paylaş

Bergama’nın G.O.P. Mahallesi Semiye Sitesi sakinleri, site bahçesinin hemen kenarına kurulmak istenen baz istasyonu inşaatını durdurdu.
Özel bir kişiye ait olan arsaya baz istasyonu temeli atılırken birbirine haber veren ve toplanarak temel inşaatının olduğu yere yürüyen 40-50 kişilik site sakinleri inşaatı durdurdu. Vodafone şirketinin özel bir şahsın arsası olan yer için 5 yıllık sözleşme yaptığı ve 35-40 bin YTL kira ödemesi yapacağı bildirildi. Mahalle halkının tepkisi üzerine arsa sahibinin sözleşmeyi iptal etmek istediği ancak GSM şirketinin yaptırımlarından çekindiği öğrenildi. “Baz istasyonunu kesinlikle kurdurmayacaklarını” Şükran Çalışkan, “Benim iki çocuğum var. Baz istasyonu kurulacağını duyunca komşulara haber verdik. Toplandık gittik. İnşaatı hemen durdurmuşlar. Sağlığımız için, çocuklarımız için kurdurmayacağız bu istasyonu” dedi. Songül Öztürk ise, “Asla izin vermeyeceğiz. Bir daha gelirlerse kovacağız onları” derken Dündar Güleç ise, hemen iki yüz imza topladıklarını ve kaymakamlığa ilettiklerini bildirdi. Nakiye Tuncer de, “Birlikten dirlik doğar derler. Hep birlikte karşı koyduk” dedi. (Bergama/EVRENSEL)
Volkan Öztürk
ÖNCEKİ HABER

‘Kayıtsızlığa son verilsin’

SONRAKİ HABER

Asıl konu Maden Yasası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...