08 Nisan 2008 00:00

Babacan’dan Irak mesajı

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak’ın kuzeyindeki yönetimden “daha kararlı, daha açık” bir tutum takınmasını istedi.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Irak’ın kuzeyindeki yönetimden “daha kararlı, daha açık” bir tutum takınmasını istedi.
Türkiye ile Laos arasında ilk üst düzey resmi ziyareti gerçekleştiren Laos Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Thongloune Sisouslith ile görüşmelerinin ardından Ali Babacan, düzenlenen basın toplantısında, Türkiye’nin AB müktesebatına uyuma yönelik yeni Ulusal Program hazırlıklarının yapıldığını söyledi. AB üyeliğine yönelik reformlara ilişkin çalışmaların sürdüğünü ve reformlar konusunda ‘kararlı’ olduklarını söyleyen Babacan, “Siyasi reformlar ne kadar zor olursa olsun biz bu konularda kararlıyız” diye konuştu.
Babacan, Kuzey Irak’taki Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Nerçivan Barzani’nin olası Türkiye ziyaretine ilişkin bir soru üzerine de Irak Merkezi Hükümeti ile ilişkilerin geliştirilmesi açısından kendisinin Bağdat, Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin Ankara ziyaretinin önem taşıdığını anlatarak, Kuzey Irak’taki yönetim ile ilişkilerin bulunduğunu belirtti.
PKK konusunda Irak’ın kuzeyindeki yönetimin “daha kararlı, daha açık” bir tutum takınmasının Türkiye için önemli olduğunu vurgulayan Babacan, Kürt yönetimine “Ne kadar güçlü bir kararlılık, söylemler ve eylemler olursa ileride olabilecek diyaloga o kadar yardımcı olacak” mesajını da verdi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

AB ile görüşme haftası

SONRAKİ HABER

Diyarbakırlılar Çankaya’ya çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...