08 Nisan 2008 00:00

AB ile görüşme haftası

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, 10-11 Nisan günlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek.

Paylaş

AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve AB Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, 10-11 Nisan günlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek. Barroso ve Rehn’in gündeminde AKP’yi kapatma davası ile Anayasa ve 301. madde değişikliklerini içeren 10. AB’ye Uyum Paketi de bulunuyor.
Barroso ile Rehn, perşembe günü başlayacak iki günlük ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile görüşecek. Ankara ve İstanbul’u kapsayacak ziyaret sırasında Barroso ve Rehn ayrıca, Baykal başta olmak üzere parti liderleri ve kitle örgütleri temsilcileri ile bir araya gelecek.
AB Komisyonu’nun, önceden planlandığı ve son gelişmelerle ilgisi bulunmadığının altını çizdiği ziyaret sırasında Barroso ve Rehn özellikle, Türkiye’deki reform sürecinin önemini vurgulayacak ve reform çabalarına destek mesajlarını verecek. Komisyon yetkilileri, AB üyeliği müzakere sürecine zarar verecek eylemlerden sakınılması uyarısında bulunacak.
Görüşmelerde Türkiye’den AB yetkililerine özellikle AB süreci çerçevesinde hazırlanan ve yakında Meclis’e sunulması beklenen 10. AB’ye Uyum Paketi’ne ilişkin bilgi verecek. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Gülen’in beraat kararına itiraz

SONRAKİ HABER

Babacan’dan Irak mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...