08 Nisan 2008 00:00

301’de yetki Köşk’e bırakılıyor

Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından, hükümetin ‘değiştirilecek’ dediği ancak adım atmadığı, TCK’nın 301’inci maddesiyle ilgili düzenlemenin bitmek üzere olduğu bildirildi.

Paylaş

Hrant Dink’in öldürülmesinin ardından, hükümetin ‘değiştirilecek’ dediği ancak adım atmadığı, TCK’nın 301’inci maddesiyle ilgili düzenlemenin bitmek üzere olduğu bildirildi. Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, yargılama iznini cumhurbaşkanlarının vereceğini söyledi.
AB ile ilişkileri de sıkıntıya sokan, kamuoyunda tepkilere yol açan ve aydın ve yazarların adliye kapısını aşındırdığı TCK’nın 301’inci maddesine ilişkin değişikliğin Meclis’e gelebileceği ifade edildi. Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çiçek, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Tasarısı’ndan sonra 301’inci maddeye ilişkin değişiklik teklifinin gündeme gelebileceğini söyledi. 301’inci maddeye ilişkin yargılamada, geçmişte Adalet Bakanlığı’nın izninin gerektiğini, değişiklikle bu yetkinin cumhurbaşkanına verilebileceğini belirten Çiçek, gerekçesini de “Cumhurbaşkanlığı’nın daha üst düzey olması ve objektif olacağı yönünde kanaat oluşması” olarak gösterdi.
Yeni düzenlemede, suçun unsurlarına ilişkin bir değişiklik yapılmadığını, dava için izin mekanizmasının devam edeceğini kaydeden Çiçek, “Böyle bir davanın açılmasında kamu yararı var mıdır yok mudur, ona bakılacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

DURUM

SONRAKİ HABER

BM Kıbrıs Temsilcisi umutlu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa