08 Nisan 2008 00:00

İsrail’e karşı Lübnan Suriye yakınlaşması

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail’in Suriye sınırında düzenlediği tatbikat devam ederken Şam yönetimiyle dayanışma mesajı verdi.

Paylaş

Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora, İsrail’in Suriye sınırında düzenlediği tatbikat devam ederken Şam yönetimiyle dayanışma mesajı verdi. Mısır’ın başkenti Kahire’de Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le bir araya gelen Sinyora, görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi. Daha önceki açıklamalarında Lübnan’daki siyasi krizden Suriye’yi sorumlu tutan açıklamalar yapan Başbakan Fuad Sinyora, bu kez İsrail tehdidine karşı Beşşar Esad yönetimiyle daha yakın bir tutum sergiledi.
İsrail’in son yıllarda düzenlediği en büyük savunma tatbikatının devam ettiği sırada konuşan Sinyora, Suriye’ye bir saldırı düzenlenmesi halinde bu ülkeye destek vereceklerini söyledi. Sinyora, “Biz Arabız ve Arap olarak kalacağız. Lübnan, Suriye ya da başka bir Arap ülkesine saldırı olursa buna karşı koyacağız” dedi. Şam’da geçtiğimiz ay yapılan Arap Zirvesi’ni boykot eden Sinyora’nın, Suriye ve Lübnan’ı “iki kardeş ülke” olarak nitelendirmesi de dikkat çekti. (DIŞ HABERLER)
ÖNCEKİ HABER

DÖNÜŞÜM

SONRAKİ HABER

Ortadoğu halklarının mücadelesi birleştirilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...