08 Nisan 2008 00:00

Hedef yarı final

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında bugün İngiltere’nin Chelsea takımıyla deplasmanda yapacağı mücadeleyle, tarihinin en önemli maçına çıkacak.

Paylaş

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanşında bugün İngiltere’nin Chelsea takımıyla deplasmanda yapacağı mücadeleyle, tarihinin en önemli maçına çıkacak.
Bu sezon Avrupa kupalarında başarılı bir performans ortaya koyarak, ‘’Devler Ligi’’nde tarihinde ilk kez çeyrek finale yükselen sarı-lacivertliler, İngiliz ekibine karşı yine tarihi bir mücadele verecek.
Rakibini İstanbul’da 2-1’lik skorla mağlup ederek rövanş için avantajlı bir skor elde eden sarı-lacivertliler, Londra’da da başarılı bir sonuç alarak bu önemli başarıyı elde etmek istiyor.
Maçta her türlü galibiyet ve beraberlikle tur atlayacak olan Fenerbahçe, 2 ve daha fazla gol attığı tek farklı mağlubiyetlerinde de yarı finale yükselen taraf olacak.
Sarı-lacivertli ekipte, sarı kart sınırında bulunan Lugano, Kezman, Deivid ve Selçuk, forma giymeleri ve birer kart daha görmeleri durumunda yarı finale çıkıldığı takdirde cezalı duruma düşecek.
Stamford Bridge Stadı’nda TSİ 21.45’te başlayacak ve Star TV’den naklen yayınlanacak Chelsea-Fenerbahçe karşılaşmasını Alman hakem Herbert Fandel yönetecek.
Karşılaşmada Fenerbahçe için ayrılan tribünden 3 bin sarı-lacivertli maçı izleyebilecek.
Zico ile yükselen grafik
Fenerbahçe, teknik direktör Zico yönetiminde Avrupa kupalarında gösterdiği başarılı performansla ses getiren bir ekip oldu. Sarı-lacivertli ekip, Zico yönetiminde çıktığı 23 Avrupa kupası mücadelesinin 12’sini kazanırken, 6 beraberlik, 5 de yenilgi aldı. 23 maçta rakip filelere toplam 45 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde 27 gol gördü.
Fenerbahçe, bugün Chelsea karşısında Avrupa kupalarındaki 142. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 141 maçta 47 galibiyet, 22 beraberlik ve 72 yenilgi aldı. Bu maçlarda rakip filelere toplam 170 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 239 gole engel olamadı. (SPOR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

Orlando’nun büyüsü bu kez işlemedi

SONRAKİ HABER

Derbi mağlubu Beşiktaş liderliğini korudu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...