08 Nisan 2008 00:00

Yetiştirme yurdunda tecavüz skandalı

Kars’ta Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 16 yaşındaki lise öğrencisi bir kız çocuğuna tecavüz ettikleri iddiasıyla 8 kişi tutuklandı, 2 kişi aranıyor.

Paylaş

Kars’ta Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan 16 yaşındaki lise öğrencisi bir kız çocuğuna tecavüz ettikleri iddiasıyla 8 kişi tutuklandı, 2 kişi aranıyor.
Kars Halime Arslan Yıldız Çocuk Yuvası ve Kız Yetiştirme Yurdu’na korumalı olarak getirilen 16 yaşındaki lise öğrencisi N.K’ye, aralarında siyasetçi yakınları, gazeteci ve askerlerin de bulunduğu 8 kişi tecavüz etti. Zanlılar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Kars, aralarında hatırı sayılır iş adamı ve AKP’li siyasetçi ile gazetecinin yakınının bulunduğu yetiştirme yurdundaki lise öğrencisinin tecavüz olayı ile çalkalanıyor.
N.K. isimli öğrenci, başından geçenleri öğretmenlerine anlattı. N.K’yi dinleyen öğretmenleri durumu polise bildirdi.
N.K’nın ifadesini alan polis, aralarında AKP’li Kars İl Genel Meclisi Başkanı M.Y’nin yeğeni G.Y’yi, Kars’ta yayınlanan yerel Halk gazetesi sahibi H.K’nin oğlu Ç.K’yı, Kars Askerlik Şubesi’nde asker olan İ.D. ile G.Y’nin arkadaşları olan İ.Ö, G.N, Y.U, V.D. ve F.P’yi gözaltına aldı. Polis, N.K’nın ifadelerinden yola çıkarak daha sonra Ç.K’nın bürosunda arama yaptı. Arama sırasında N.K. ile çekilmiş görüntülerin kayıtlı bulunduğu çok sayıda CD ele geçirdi ve bilgisayarda başka bayanlarla sevişme anında kaydedilmiş görüntülere rastlandı. Daha sonra gözaltına alınan 8 kişi polisteki ifadelerin ardından Cumhuriyet Savcılığı’na çıkarıldı. Cumhuriyet Savcılığı’nda ifade veren 8 zanlı, tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Yapılan duruşmanın ardından 8 zanlı tutuklanarak Kars Kapalı Cezaevi’ne konuldu. (Kars/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

3 ilköğretim okulu öğrencisi kayıp

SONRAKİ HABER

Tarsus’ta kahve baskını

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...