08 Nisan 2008 00:00

KENTTEN GELEN

Bilindiği gibi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı geçtiğimiz hafta TBMM gündemine alınarak görüşülmeye başlandı. Meclis’ten çıktı.

Paylaş

Bilindiği gibi, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı geçtiğimiz hafta TBMM gündemine alınarak görüşülmeye başlandı. Meclis’ten çıktı. Yasanın kazanılmış haklarımızı geriye götürdüğü bilinen bir gerçektir. İşçiler, emekçiler tarafından yurdun dört bir yanında ortaya konulan tepkiler sonucunda Emek Platformu yıllar sonra tekrar bir araya gelmiş ve yasanın geri çekilmesi için mücadele etme kararı almıştı.
Biz Petrol-İş Sendikası olarak dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla davranarak, hükümetin yaklaşımını bir kandırmaca olarak görüyoruz. Kazanılmış haklarımızı geriye götüren bu yasa kabul edilemez. Bu nedenle, Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu’nun ülke genelinde aldığı eylem kararlarını destekliyoruz.
Mezarda emeklilik niteliğindeki bu yasanın kabul edilir bir tarafı olamaz. İnsanlar sadece cinayet işleyip hırsızlık yaparak veya gasp ederek suçlu olamazlar. Benim kanımca bu, kişisel değil toplumsal bir katliam niteliğindedir. O halde suçlu kimdir? Bu yasa mı? Yoksa bu yasaya destek verenler mi? Ortada bir suçlu var ve bu suçu işleyenler milletin oylarıyla milletin meclisinde oturanlar. Suçun niteliği ise toplu katliam. O halde bu katliama dur demek de biz, muhataplar olan sendika ve sivil toplum örgütlerine düşüyor. Biz Petrol-İş ve Petrol-İş İst. 2 No’lu Şube olarak, 6 Nisan 2008 Pazar günü emekçiler olarak, kendimize ve çocuklarımızın geleceğine olan borcumuzu ödemek üzere Kadıköy Meydanı’ndaydık. Mezarda emekliliğe hayır diyen herkesi mücadele etmeye çağrıyoruz.
* Petrol İş 2 No’lu Şube
Yönetim Kurulu Başkanı
Ecvet Eşlegül*
ÖNCEKİ HABER

Herkes için dağcılık

SONRAKİ HABER

Eylemlerin verdiği coşkuyla 1 Mayıs alanlarına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...